• September Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • September Goedenraad1

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • September Goedenraad

   

  Lees het landschap

 • September Goedenraad3

   

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

Natuurlijk Limburg 2017

Natuurlijk Limburg, de natuurserie van Het Limburgs Landschap vanaf 2 juli weer wekelijks op L1 TV.

Natuurlijk Limburg | 85 jaar Limburgs Landschap
 
Al jaren is Natuurlijk Limburg de natuurserie van Limburg. Stichting het Limburgs Landschap werkt al 85 jaar in het Limburgse landschap, het thema voor de serie van dit seizoen.
 
Het Limburgs Landschap is in 1931 opgericht om de ontginning van de Boshuizerbergen tegen te gaan en tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Limburgse samenleving. Door de steun van velen zijn inmiddels zo’n 80 natuurgebieden veiliggesteld.
 
Herstel en restauratie
Aankoop is een, maar daarmee ben je er niet. Uitgekiend beheer om het landschap te verbeteren en de soortenrijkdom te stimuleren is natuurlijk nog een hele andere opgave. Daarnaast is er de laatste jaren veel energie gestoken in het restaureren van historische molens, kastelen en oude boerderijen. Wat hebben die herstelprojecten en restauraties nu uiteindelijk opgeleverd? 
 
Zondag: Limburgse natuur op L1 TV
Aan het woord zoals gebruikelijk programmamaker Maurice Nijsten en Edmond Staal van Het Limburgs Landschap. Elke week wordt Edmond bijgestaan door een van de medewerkers van Het Limburgs Landschap en komt ook een bezoeker van het natuurgebied aan het woord. Uiteindelijk doet Het Limburgs Landschap dat vele werk namelijk voor u. Kijken dus, vanaf zondag 2 juli op L1 TV. 
 
 
 

Er op uit

In het nieuws