• Mei Maasplassen

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • Mei Bemelerberg

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Mei De Baend

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Boekennieuws

Boeken van en voor het limburgs landschap:

Onbegrensd wandelen tussen Maas en Rijn Stichting het Limburgs Landschap

Onbegrensd wandelen tussen Maas en Rijn Stichting het Limburgs Landschap

Het Maas-Niederrheinpad is een nieuw streekpad en ontstaan uit een combinatie van twee wandelpaden. U doorkruist al wandelend o.a. Nationaal Park De Maasduinen en het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette.

Limburgs Heuvelland Groen genieten in een glooiend landschap

Limburgs Heuvelland Groen genieten in een glooiend landschap

Een boeiende en gevarieerde fotoverzameling van Nederlands bekendste beekdallandschap. Jaap Danhof heeft met liefde tijdens een groot aantal wandelingen, fraaie landschappen en karakteristieke monumenten vastgelegd. Een aantal panoramafoto's complementeert het geheel tot een insprirerende beeldrapportage, waaruit grote betrokkenheid blijkt bij dit specifiek Zuid-Limburgs landschap.

Uit en Thuis boek Stichting het Limburgs Landschap

Uit en Thuis boek Stichting het Limburgs Landschap

Het Uit en Thuis boek is HET boek voor de Beschermers van Het Limburgs Landschap. En voor nieuwe Beschermers nog gratis ook. Alle terreinen van Het Limburgs Landschap komen aan bod, inclusief de wandelmogelijkheden. Een must voor elke Limburgliefhebber. Als u nu Beschermer wordt ontvangt u het gratis thuis. 

Montfort een kasteel en zijn landschap

Montfort een kasteel en zijn landschap

Stichting Kasteel Montfort werkt al jaren aan consolidatie en herstel van de ruïne van Kasteel Montfort en heeft in die tijd veel onderzoek naar de geschiedenis van het kasteel gedaan. Hierbij kwamen veel nieuwe feiten aan het licht over het kasteel en de ontwikkeling van het landschap eromheen. Stichting het Limburgs Landschap beheert grote delen van de gronden die vroeger tot de Heerlijkheid Montfort behoorden, zoals Landgoed Rozendaal, Landgoed Schrevenhof, het Reigersbroek en het Sweeltje. Sporen van de geschiedenis rondom Montfort zijn hier nog duidelijk zichtbaar. Beide stichtingen sloegen de handen ineen om de historische band tussen het kasteel en zijn landschap zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Het andere Limburg Cultuurhistorische plekken in het Noord-Limburgse landschap

Het andere Limburg Cultuurhistorische plekken in het Noord-Limburgse landschap

ournalist en streekbewoner Twan Mientjes heeft de afgelopen jaren een groot aantal bijzondere plekken in Noord-Limburg bezocht en er sfeervolle reportages over gemaakt. In de series Markant Restant [1993], Verborgen Verleden [2000], Zomeren [2001] e
n Langs De Maas [2001] werden de artikelen begeleid begeleid door prachtig fotomateriaal. Door de artikelen werden onbekende Noord-Limburgs plekken door velen herontdekt. Ze zijn nu verzameld in een fraai vormgegeven boek. Daarmee komt de landschappelijke rijkdom van dit deel van de provincie passend tot uiting. Voor velen is Limburg synoniem met Zuid-Limburg. Dit boek laat op een aantrekkelijke manier zien hoe waardevol dat 'andere' Limburg is. Een boek met mooie teksten en prachtig fotomateriaal. Heerlijk om te lezen en tegelijkertijd een inspriratiebron om buiten bijzondere plekken te ontdekken.

Bakens van Energie Een ontdekkingstocht naar Limburgse molens

Bakens van Energie Een ontdekkingstocht naar Limburgse molens

In het kader van het Jaar van de Molens in 2007 is in samenwerking met de Limburgse Molenstichting een brochure uitgebracht met informatie over Limburgse molens. In Bakens van Energie zit een set ansichtkaarten en een drietal molenfietstochten in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg.

Verrassend landschap

Verrassend landschap

In elke provincie in Nederland is een provinciaal Landschap actief met de bescherming van natuur en landschap. Samen beheren de 12 provinicale Landschappen meer dan 100.000 ha natuurgebied. Zij hebben wereldfotograaf Martin Kers uitgenodigd zijn persoonlijke kijk te geven op de eigen natuurgebieden. Verrassend Landschap is een unieke collectie van verrassende beelden, ingedeeld in thema's zoals sloten, velden, wildernissen, poelen en vennen.

Het verhaal achter...

Het verhaal achter...

Het 75 jarig jubileumboek waarin 12 jubileumterreinen uitgebreid worden beschreven en waarom deze zo belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van Stichting het Limburgs Landschap. Door de verschillende verhalen achter elkaar te bekijken komt naar voren hoe Het Limburgs Landschap zich als natuurbeschermingsorganisatie heeft ontwikkeld. Er is in die 75 jaar heel wat veranderd in de maatschappij en dat heeft ook zijn weerslag gehad op de betekenis van natuur voor de samenleving. Bij elk gebied horen kleurrijke illustraties, een kaart met wandelroute en een persoonlijk verhaal.

Natuur dichtbij

Natuur dichtbij

Kom stappen in onze landschappen. We maken verre reizen om mooie dingen te zien...en vergeten dat er zoveel mooie natuur dichtbij ligt. In deze pocket, in een serie van de 12 landschappen, worden de fraaiste natuurgebieden uit de provincie Limburg in tekst en beeld gebracht. Een praktisch boek, boordevol informatie over flora en fauna uit de streek, portretten van bijzondere inwoners en tips en ideeen om er op uit te trekken. Interessant zijn bovendien de reportages waarin de medewerkers van Stichting Het Limburgs Landschap aan het woord komen.

Limburg, landschap en letteren

Limburg, landschap en letteren

In een vijftigtal proza en poezie in zwart-wit proza wordt de geschiedenis, de schoonheid en het karakteristieke van Limburg beschreven. Met recente werken tot aan bijdragen van de 12e eeuwse dichter Henric van Veldeke. Deels zijn het Limburgse auteurs, deels schrijvers en dichters die over Limburg berichten. Voor allen die Limburg en haar cultuur een warm hart toedragen is dit boek meer dan de moeite waard.

[12  >>