• oktober_romeinenweerd

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Oktober Zwart Water

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • oktober_kaldenbroek

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • oktober Ingendael

   

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • oktober_neercanne

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

Fotowedstrijd 'Seizoenen'

Fotowedstrijd 'SEIZOENEN'

Lente, zomer, herfst en winter. Seizoenen maken het Limburgse landschap tot iets bijzonders. Elk seizoen kent zo zijn typische momenten, die vragen om vastgelegd te worden door de fotocamera.

Seizoenen is het thema voor de zesde fotowedstrijd die we samen organiseren met Drukkerij Schrijen-Lippertz en De Limburger. Laat het seizoen van uw foto afstralen en wie weet wordt u in 2017 de winnaar van de hoofdprijs van maar liefst 500 euro.
 
Mooi dichtbij
Van de Eijsder Beemden tot aan de Gennepse Hei en van het Weerterbos tot aan de Groote Heide. Door heel Limburg heeft Het Limburgs Landschap zo’n 80 aantrekkelijke natuurgebieden die het bezoeken meer dan waard zijn. Altijd een natuurgebied bij u in de buurt. Maar ook het culturele erfgoed met molens, boerderijen en kastelen maakt daar deel van uit. Ook dat is bij Het Limburgs Landschap in goede handen. Samen vormen zij het uitdagend decor voor de fotowedstrijd ‘SEIZOENEN’.
 
‘SEIZOENEN’
Een mooie foto alleen is niet goed genoeg! Het seizoen moet werkelijk van de foto afstralen, of het nu zomerse zonnestralen zijn of een verfrissende voorjaarsbui. Mogelijkheden te over: ontluikend voorjaarsgroen, een sneeuwwitte landschapsdeken, parende kikkers, boomgaarden vol met sappige appels of de oranjegloed van de herfsttooi van een eenzame berk op de hei, frivole vlinders boven een bloemrijk grasland of juist de zoemende bijen en hommels in de voorjaarsbloesem.
Ingezonden foto’s moeten anderen inspireren, om naar buiten te gaan, om te genieten van al het moois dat Het Limburgs Landschap beschermt. Van de 36 winnende foto’s wordt een publieke fototentoonstelling gemaakt. Al deze inzendingen vallen ook in de prijzen.
 
Insturen
Stuur uw favoriete en vooral ook karakteristieke seizoenfoto in en verras jury en publiek met uw kijk op Het Limburgs Landschap. Er zijn een paar regels:
• per fotograaf kunnen maximaal 5 foto’s worden ingezonden via www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl
• blijf op de wandel- en fietspaden [struingebieden uitgezonderd]
• insturen kan tot uiterlijk 15 oktober aanstaande
• foto’s dienen gemaakt te zijn in de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap [www.limburgs-landschap.nl/gebieden].
Uiteindelijk zal een deskundige vakjury in combinatie met het publiek bepalen wie de hoofdprijs van €500 verdient.