• September Goedenraad

   

  Lees het landschap

 • September Goedenraad3

   

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • September Goedenraad1

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • September Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Kwartaalblad

 

Zomer!

Terugblik op 2016.

32 pagina's Zomer

kwartaalblad zomer

De Limburgse natuur dichtbij | Zomer in Limburg

 

Toevertrouwd aan Het Limburgs Landschap. Een uitgebreide terugblik op 2016 die u hier nog eens rustig na kunt lezen.
[in het kwartaalblad is op pagina 9 in de inkomsten en bestedingen 2016 een vervelende optelfout gemaakt: totaal inkomsten moet zijn 14.711 [i.p.v. 11.711]].
 
In het interview Roland Bobbink , onderzoek ecologie en biogeochemie bij B-Ware, een aan de Radboud Universiteit Nijmegen gelieerd onderzoekscentrum. Over de invloed van ammoniak, zure regen en hoe dat mogelijk op te lossen valt.
 
De column van Guus Urlings ‘Droog meanderen’ speelt zich deze keer af in de Boshuizerbergen waar: '…stilte doet soms rare dingen met een mens’.
 
In de vaste rubriek Aankopen | Beheerprojecten aandacht voor nieuwe aanwinsten en herstelmaatregelen in het kader van de PAS [Programmatische Aanpak Stikstof]. In Buitenshuis aandacht voor de es, gaat deze markante boom verdwijnen uit ons landschap door de essentaksterfte?.
In Hand aan de Schop geven wij een beeld van wat er gedaan moet worden om onze heidevelden ook heidevelden te laten zijn en Leo Verhart duikt voor Vondst het water in, op zoek naar ….
 
Gastredacteur Louis Reutelingsperger vult dit kwartaalblad de rubriek Groen Erfgoed met een zeer lezenswaardige aflevering over het Landgoed van Kasteel Arcen.
Ons Landschap, een artikel van Stichting IKL gaat in op de in Limburg aanwezige kalkovens en ‘de oude Meulenstat van Hugten’is het onderwerp van Grensbepaling met de grenssteen in het Weerterbos.
 
ArtistiekHeuvelland boek coverNatuurlijk met boekrecensies van Ditte Merle met speciale aandacht voor Artistiek Heuvelland, een fraai fotoboek waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de restauratie Nieuw Ehrenstein. Bestel hier het boek.
Ger Frenken nam op donderdag 30 maart afscheid als directeur-rentmeester van Het Limburgs Landschap en werd ‘Limburger van Verdienste’.
 
 

Een veelheid aan fraaie onderwerpen in kwartaalblad. Gratis voor Beschemers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen. Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bijlage zweefvliegen

Kinderbijlage zweefvlieg

De zomerbijlage gaat over de zweefvlieg; deze kinderbijlage is hier gratis te downloaden. Maak een zomerse foto of tekening van zweefvliegen [of andere beestjes] op een bloem en stuur die op voor 9 augustus 2017 [adres, zie kinderboekje]. 

 

 

Er op uit

In het nieuws