• Mei De Baend

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Mei Bemelerberg

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Mei Maasplassen

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

Kwartaalblad

 

Lente!

Afscheid directeur-rentmeester Ger Frenken

32 pagina's Winter

kwartaalblad lente

De Limburgse natuur dichtbij | Lente in Limburg. 

Binnenkort neemt Ger Frenken afsheid als directeur-rentmeester van Stichting het Limburgs Landschap. Ruim 20 jaar was hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Stichting: Natuurbeheer? Mensenwerk!

Al jarenlang is Guus Urlings de columnschrijver van het kwartaalblad. Ook deze keer weet hij met zijn woordenspelingen de natuur treffend weer te geven in Mooi, Hè, Hier?

In de rubriek Hand aan de Schop bekijken we rijkdom op venoevers en in Buitens[t]huis staat de koekoek centraal. Natuurlijk ook weer de vaste rubrieken met wat er heeft plaatsgevonden in onze natuurgebieden en welke terreinen zijn aangekocht in de rubriek Aankopen en Beheerprojecten. Hoe bijzonder Limburg is leest u in Ons Landschap met hoogstamboomgaarden als lust voor het oog, met speciale bloesemtochten voor Beschermers op 17 april, 10 uur en 23 april 10 uur [verplicht aanmelden!] . In Vondst werd Leo Verhart verrast door een prehistorische pijlpunt onder Kasteel Montfort.

In de nieuwe jaarrubriek over Groen Erfgoed wordt het landschap rondom Kasteel Neercanne, of misschien wat passender Chateau Neercanne, besproken. 'Grensbepaling', eveneens een nieuwe  rubriek, staat in het kader van het 150 jarig bestaan van Limburg waarbij grenspalen het thema vormen. 

Met 'Lentekriebels in Kasteeltuinen Arcen' start op 1 april het seizoen voor Kasteeltuinen Arcen, de fotowedstrijd van 2017 heeft als thema 'SEIZOENEN' en de Heukelomse Beek is klaar voor de toekomst. In dit kwartaalblad wordt uitgebreid stilgestaan bij 'Zij deden wat extra's'Limburgs Landschap verrast met royale schenking'.

Natuurlijk met boekrecensies van Ditte Merle en in LL speciaal voor U de voorankondiging van Artistiek Heuvelland, een fraai fotoboek waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de restauratie Nieuw Ehrenstein.

Een veelheid aan fraaie onderwerpen in kwartaalblad. Gratis voor Beschemers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen. Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bijlage wildplukken

Kinderbijlage wildplukken

De lentebijlage gaat over wildplukken; deze kinderbijlage is hier gratis te downloaden. Maak een lekker wildrecept en [lees meer in het kinderboekje] en stuur die op voor 6 mei 2017 [adres, zie kinderboekje].