• December Hamert

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • December Mortelshof

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • December Cottessen

  Lees het landschap

 • December Jammerdal

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • December Maascorridor

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • December Zwart Water

    

  Namens de natuur uw gastheer

Kwartaalblad

 

Herfst!

Herfst vol verrassingen

32 pagina's Herfst

voorplaat herfst

De Limburgse natuur dichtbij | Herfst vol verrassingen


In het interview het landschap door de ogen van gedeputeerde Humbert Mackus: ‘Het is allemaal een grote cirkel’.
Op 10 september, tijdens de Open Monumentendag werd de Grathermermolen overgedragen aan Het Limburgs Landschap en daarmee voor de toekomst veiliggesteld.
 
In de vaste rubriek Aankopen | Beheerprojecten aandacht voor nieuwe aanwinsten en herstelmaatregelen. In Buitenshuis kraanvogels in het novemberspektakel en in Vondst duikt Leo Verhart in zijn eigen achtertuin.
Landschap met molen, de column van Guus Urlings over de Wittemer Molen ‘Gebouwen zijn wat ze zijn. Menselijke elementen in een landschap’. In Hand aan de schop: bosranden, gonzend van het leven en Buitenkracht Limburg, als u zelf de handen uit de mouwen wilt steken.
Verder ook aandacht voor Landgoed Goedenraad, de fotowedstrijd Seizoenen [insturen kan tot 15 oktober], Natuurlijk Limburg de natuurserie op L1.
 
Tijdens de herfstvakantie, van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober extra veel buiten- en binnenactiviteiten tijdens de Week van het Landschap.
 
 
 ArtistiekHeuvelland boek coverNatuurlijk met boekrecensies van Ditte Merle en in LL speciaal voor U aandacht voor Artistiek Heuvelland, een fraai fotoboek waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de restauratie Nieuw Ehrenstein. Bestel hier het boek.
 
 
 
 

Een veelheid aan fraaie onderwerpen in kwartaalblad. Gratis voor Beschemers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen. Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bijlage atalanta

Kinderbijlage de atalanta

De herstbijlage gaat over de atalanta; deze kinderbijlage is hier gratis te downloaden. Doe mee met de kwisvraag en je antwoord voor 9 november 2017 op [adres, zie kinderboekje].