• Februari Fossa Eugeniana

   

    

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • Februari Dubbroek

   

   

   

   Namens de natuur uw gastheer

 • Februari Exaten

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Februari Arcen

   

   

   

   

   

   

   

   

    

   

  Geleend van onze kinderen

   

Kwartaalblad

 

Winter!

85 jaar Limburgs Landschap

32 pagina's Winter

kwartaalblad winter

De Limburgse natuur dichtbij, winter in Limburg. 

In dit winternummer maakt Anya Niewieraa, directeur VVV Zuid-Limburg, een vuist voor het Limburgse Landschap: Verdienmodel? Investeren in landschap!

In de jubileumrubriek '85 jaar Limburgs Landschap' een mooi voorbeeld van volhouden 'Van een snipper tot ketting'. Over ontwikkelingen en grootschalig natuurherstel van de Banen, Sarsven, Kwegt, Schoorkuilen en Roeventerpeel.

Theo Peeters is de winnaar van de de fotowedstrijd 'Groen Erfgoed'.

In de rubriek Hand aan de Schop gaan we onderaards en in Buitens[t]huis komt de klapekster aan bod. Natuurlijk ook weer de vaste rubrieken met wat er heeft plaatsgevonden in onze natuurgebieden en welke terreinen zijn aangekocht in de rubriek Aankopen en Beheerprojecten. Guus Urlings maakte met 'Kuitenbijter' voor deze wintereditie een stevige wandeling door het Eyserbos. Hoe bijzonder Limburg is leest u in 'Ons Landschap' met broedstoven en vliegende herten.

In de rubriek Vondst gaat Leo Verhart in over donderbergen.

Met 'Op de thee op Landgoed Elsloo' werd op 12 november het anderhalf jaar eerder afgebrande theehuis weer feestelijk in gebruik genomen en wist u al dat de Oude Pastorie in Beek is geopend: 'van schuur tot bezoekerscentrum'.

Een veelheid aan fraaie onderwerpen in kwartaalblad. Gratis voor Beschemers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen. Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bijlage egel

Kinderbijlage egel

De winterbijlage gaat over de egel; deze kinderbijlage is hier gratis te downloaden. Teken, knutsel of plak en knip een egel [lees meer in het kinderboekje] en stuur die op voor 31 januari 2017 [adres, zie kinderboekje]. 

 

 

Er op uit