• oktober_neercanne

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Oktober Zwart Water

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • oktober Ingendael

   

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • oktober_romeinenweerd

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • oktober_kaldenbroek

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

Week van het Landschap

  

Week van het Landschap 

Zaterdag 14 t/m zondag 29 oktober

 

Extra voordeel voor Beschermers 

 

Het Limburgs Landschap laat samen met de collega-Landschappen in andere provincies graag zien hoe mooi en divers natuur en landschap dichtbij huis zijn.
Onze Limburgse ’week’ duurt dit jaar zelfs twee weken en start met de Archeologiedagen op 14 en 15 oktober met speciale activiteiten bij de Oude Pastorie in Beek inclusief de onthulling van het Oorlogsmonument in de boomgaard. We gaan door tot 29 oktober.

 

16 dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om het landschap in de eigen omgeving te verkennen en zo te beleven. In heel Nederland zijn er boeiende excursies en activiteiten [zie voor alle activiteiten www.weekvanhetlandschap.nl].

 

Laat je verrassen

De natuur dichtbij huis heeft vaak vele verrassingen in petto. Je eigen omgeving leren kennen samen met de boswachter, levert wetenswaardigheden op waar je geen idee van had. De wandelingen duren ongeveer 2 uur. Voor Beschermers van Het Limburgs Landschap is een aantal Beschermersvoordelen op vertoon van de ledenpas, voor sommige activiteiten dient u zich aan te melden.

 

Kasteeltuinen Arcen: Enchanted Gardens en herfstig

EnchantedGardens lasershow

Geniet van bijzondere lichtshows en de bijzondere sfeer van herfstig in Kasteeltuinen Arcen tijdens de extra avondopenstelling van Enchanted Gardens. Beschermers ontvangen 25% korting met hun Beschermerspas. Dagelijks van 14 t/m 29 oktober.

Voormalige NATO hoofdkwartier Cannerberg

nato HLI 5642

Limburg kent een bijzondere militaire geschiedenis. In de Cannerberg zat ooit een ultrageheim NATO hoofdkwartier. U kunt komen kijken op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Verplicht aanmelden; € 6,00 per persoon.

Monumenten met toekomst

weekVan Tienhovenmolen 2014 Henk Heijligers HLI1674

Landschap is meer dan natuur alleen. Molens zijn de ijkpunten in een landschap. Tijdens de Week van het Landschap zijn diverse molens te bezichtigen en krijgt u uitleg over de werking van molens. U vindt uitgebreide informatie over deze excrusies onder agenda

Natuurexcursies

weekgroeve t Rooth SLL Henk Heijligers

Speciale natuurexcursies vinden plaats in de Curfsgroeve [15 oktober] groeve 't Rooth [21 oktober], Nationaal Park De Maasduinen [15, 20, 22 en 28 oktober] met speciale kinderactiviteiten [15, 16, 17, 18, 19, 29 oktober], Groote Heide bij Venlo [18 oktober] met ook hier speciale kinderactiviteiten [17, 18 en 25 oktober] bij het Zwart Water [25 oktober]. Tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober avondexcursie in Nationaal Park de Maasduinen en in het Jammerdal. U vindt uitgebreide informatie over deze excrusies onder agenda.

Oude Pastorie Beek

Oude Pastorie Andre Pijpers

De Oude Pastorie in Beek is de poort tot het Heuvelland. Kom kijken en genieten. Beschermers kunnen gratis op vertoon van hun ledenpas een wandelkaart ophalen voor een route in de omgeving.

 

Archeologiedagen

Van 11 tot 15 oktober zijn de archeologiedagen met diverse activiteiten [ook veel kinderactiviteiten] door geheel Limburg. Bekijk hier het programma.