• Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

Bezoekerscentrum Maasduinen

In verband met de verspreiding van het coronavirus zijn onze horecalocaties gesloten. 

Nieuw Bezoekerscentrum De Maasduinen: startpunt voor een dagje uit.

Nieuw Bezoekerscentrum De Maasduinen: startpunt voor een dagje uit

In het hart van Nationaal Park De Maasduinen kunt u genieten van Bezoekerscentrum De Maasduinen. Dit centrum is een ideaal start- en eindpunt voor diverse buitenactiviteiten. Lekker wandelen rondom het Reindersmeer of met de kinderen ravotten in het speelbos het kan hier allemaal.
Het bezoekerscentrum De Maasduinen ligt aan de Bosserheide 3E in Well (volgt vanaf de N271 de ANWB borden 'Maasduinen').

bzc De Maasduinen5 SLL Henk Heijligers

De tentoonstelling in het bezoekerscentrum vertelt u het verhaal over Nationaal Park De Maasduinen. Er zijn verrassende vondsten en kleurrijke foto’s die u laten ontdekken wat er buiten te beleven valt. Horeca en informatievoorziening zijn op een originele manier met elkaar gecombineerd. Zo zit u lekker wat te eten of een kop koffie te drinken terwijl u op de tafelbladen allemaal weetjes kunt vinden, zodat u buiten meer kunt ontdekken. Via een touchsceen kunt u zelf een wandel- of fietsroute selecteren en printen om meteen het uitgestrekte nationaal park in te gaan.
 

Nieuwe toekomst voor historische sluis

Het bezoekerscentrum is gebouwd in het sluizencomplex. Het deed vroeger dienst als doorvoersluis voor zand- en grindwinningschepen. Van deze historische plek heeft Stichting het Limburgs Landschap gebruik gemaakt voor de bouw van het nieuwe Bezoekerscentrum De Maasduinen. Midden in de sluisbak ligt nu een prachtig milieuvriendelijk gebouw. In het Pomphuis aan de andere kant van de weg, worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. En als u durft kunt u zelf ervaren hoe het vroeger was om als boot in de sluisbak te liggen door via spannende trappen de diepe sluisbak in te gaan.
 

Uitje voor het hele gezin

Voor jong en oud valt er veel te beleven bij Bezoekerscentrum De Maasduinen. Lekker lang wandelen rondom het Reindersmeer of een korte wandeling voor iedereen. In het Amfitheater worden regelmatig voorstellingen gegeven. Langs de familieroute staan speelobjecten zoals evenwichtsbalken en een waterspeelplaats.
 

Speelbos

In de nabije omgeving van het bezoekerscentrum heeft de gemeente Bergen een groot speelbos gebouwd, geschikt voor kinderen tot 16 jaar. Lekker klimmen en ravotten over de boomstammen of kruipen door buizen om niet ontdekt te worden. Uw kinderen kunnen er spannende avonturen beleven.
 
  
 
In het bezoekerscentrum De Maasduinen is natuurlijk ook gedacht aan een kop koffie of een versnapering; de Bosbrasserie 'In de Sluis'.
De openingstijden van de bosbrasserie (en het bezoekerscentrum) is als volgt geopend:
  
Mei t/m augustus
dagelijks van 10.30 tot 20.00 uur
 
April, september en oktober
dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur
 
November en december
vrijdag t/m maandag van 12.00 tot 17.00 uur
(tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend, behalve 1e kerstdag)
 
Bij slecht weer kan het zijn dat we aangepaste openingstijden hanteren
 
Reindersmeer1

Er op uit