• Juni Isabellegreend

   

   

   

   

   

    

  Lees het landschap

 • Juni Eys

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juni Houthuizer Molen

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

NAVO hoofdkwartier Bioscoopfilm 'Historisch Heuvelland onder de grond'

Van08 december 2018 14:30tot08 december 2018 16:30
Categorie: Aanmelden verplicht

Tijdens dit evenement krijgen de gasten een korte excursie door het militaire hoofdkwartier en aansluitend vindt de filmvoorstelling met livemuziek plaats. Een van de gangen is omgebouwd tot primitieve ‘bioscoop’.

De film laat kijkers de fraaie landschappen en monumenten, de landbouw in het heuvelland, de mergelindustrie, Maastricht, Valkenburg en het Geuldal zien. Voor velen zijn de beelden een feest van herkenning; andere beelden zijn zoekplaatjes door de grootscheepse veranderingen in het landschap. Musicus en dichter Mike en Noor Roelofs hebben deze ‘stomme’ films van muziek en teksten voorzien. Tijdens de voorstelling worden deze live uitgevoerd samen met basklarinettist Piotr Torunski. Dit levert een zeer bijzonder effect op. Het feit dat dit alles in een ondergronds gangenstelsel gebeurt maakt de voorstelling op zaterdag 8 december een unieke beleving.

Vanwege de kou is warme kleding noodzakelijk want verwarming van het 8 km lange gangenstelsel is onmogelijk. De grot is wel aangepast voor gebruikers van rolstoelen en rollators. Voor tickets kunt u zich hier aanmelden.

Bij de groeve zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig [Cannerweg 798, 6213 ND, Maastricht].

Let op!

• Kinderen mogen alleen mee onder begeleiding van volwassenen, de rondleiding/film is niet toegesneden op kinderen [onder 12 jaar]

• U betreedt het gangenstelsel op eigen verantwoording


Er op uit