• November Maas

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • November Ingendael

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • November Rozendaal

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • November Ravenvennen

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • November Weerterbos

  Namens de natuur uw gastheer

Curfsgroeve

Van13 oktober 10:00tot13 oktober 12:30
Categorie: Algemeen

Curfsgroeve

Vanaf 2018 dient u een ticket te kopen voor uw bezoek aan de Curfsgroeve. Tussen de dorpen Berg en Meerssen ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal de Curfsgroeve. Ruim 70 jaar lang werd hier mergel gewonnen en was de groeve afgesloten voor publiek. Inmiddels is de groeve geopend en via een wandelpad aan de zuidzijde toegankelijk voor het publiek. Midden in de groeve is een uitkijkpunt. Een groot deel van de groeve is door haar bijzondere natuurwaarden en de begrazing met Nederlandse landgeiten afgesloten voor het publiek. Tijdens de excursie [2,5 uur] zal dit deel van de groeve worden bezocht. Aanmelden verplicht.

In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden en is daardoor alleen toegankelijk voor personen die goed ter been zijn. Goed schoeisel is verplicht.
Er zijn in 2019 nog excursies op 22 juni + 30 juni, 20 juli, 4 _ 24 augustus, 21 september, 13 oktober en op 10 november. De excursies starten om 10 uur.

Voor de excursies in de Curfsgroeve dient u een ticket aan te kopen. Tickets kosten € 6 per persoon [Beschermers van Het Limburgs Landschap betalen  € 4]. Bestellen van de tickets kunt u hier.


Volgende editie van dit evenement

Er op uit