• Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

Nieuw Ehrenstein, open Dag

Van10 november 2019 11:00tot10 november 2019 16:00
Categorie: Algemeen
Open Dag Nieuw Ehrenstein. Eerste fase restauratie afgerond.
Hoeve Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei in Kerkrade lag al tientallen jaren volledig te vervallen. Ingestorte schuren en gestutte muren waren het treurige resultaat. Alleen de grote villa had op het eerste gezicht nog iets van de vroegere grandeur. Behalve als je beter keek.
 
Restauratieplan
De gemeente Kerkrade zocht een oplossing voordat het complex helemaal zou instorten. Zij benaderde de Stichting het Limburgs Landschap en met hulp van de provincie werd een restauratieplan gemaakt. Op 2 november werd het eerste deel van het complex officieel geopend. In de historische schuur is in de 19e eeuw een pachterswoning gemaakt en verder een melkstal, bakhuis en varkenstallen. Dit gedeelte is nu getransformeerd in een fraaie brasserie, waar u van harte welkom bent. Met behoud van oude bouwdelen en een aangepaste herinrichting is de geschiedenis van het complex voor iedereen af te lezen aan het gebouw.
 
Nog niet klaar
Ondertussen is Het Limburgs Landschap begonnen met de restauratie van de villa en de overige schuren zijn gestabiliseerd. Deze restauratie was zo ingrijpend dat Het Limburgs Landschap nu noodgedwongen de andere gebouwen fasegewijs gaat oppakken. Afhankelijk van de steun van derden kan dan eerste de villa aangepakt worden, waarbij vooral het bijzondere interieur met onontdekte schatten veel aandacht vraagt.
 
Open Dag: 10 november
Op zondag 10 november is Nieuw Ehrenstein tijdens het maandelijkse Erfgoedweekend tussen 11 en 16 uur te bezoeken. Een team van Het Limburgs Landschap staat klaar om u op locatie uitleg te geven. Ook is er een beschreven wandelroute door de omliggende Anstelvallei verkrijgbaar . Hoeve Nieuw Ehrenstein ligt aan de Nieuw-Erensteinerweg 5, 6468 PB Kerkrade.

Er op uit