• Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Curfsgroeve

Van20 juni 10:00tot20 juni 12:30
Categorie: Algemeen

Curfsgroeve

Vanaf 2018 dient u een ticket te kopen voor uw bezoek aan de Curfsgroeve. Tussen de dorpen Berg en Meerssen ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal de Curfsgroeve. Ruim 70 jaar lang werd hier mergel gewonnen en was de groeve afgesloten voor publiek. Inmiddels is de groeve geopend en via een wandelpad aan de zuidzijde toegankelijk voor het publiek. Midden in de groeve is een uitkijkpunt. Een groot deel van de groeve is door haar bijzondere natuurwaarden en de begrazing met Nederlandse landgeiten afgesloten voor het publiek. Tijdens de excursie [2,5 uur] zal dit deel van de groeve worden bezocht. Aanmelden verplicht.

In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden en is daardoor alleen toegankelijk voor personen die goed ter been zijn. Goed schoeisel is verplicht.
Er zijn in 2020 excursies op 20 juni, 28 juni, 18 juli, 2 augustus, 22 augustus, 19 september, 18 oktober en 8 november. De excursies starten om 10 uur.

Voor de excursies in de Curfsgroeve dient u een ticket aan te kopen. Tickets kosten € 7 per persoon [Beschermers van Het Limburgs Landschap betalen  € 5]. Bestellen van de tickets kunt u hier.


Volgende editie van dit evenement

Er op uit