• Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

Boekennieuws

Boeken van en voor het limburgs landschap:

Uit en Thuis boek Stichting het Limburgs Landschap

Uit en Thuis boek Stichting het Limburgs Landschap

Het Uit en Thuis boek is HET boek voor de Beschermers van Het Limburgs Landschap. En voor nieuwe Beschermers nog gratis ook. Alle natuurgebieden en erfgroed Stichting het Limburgs Landschap komen aan bod, inclusief de wandel- en fietsmogelijkheden. Een must voor elke Limburgliefhebber. Als u nu Beschermer wordt ontvangt u het gratis thuis. 

Artistiek Heuvelland

Artistiek Heuvelland

Fotograaf Jaap Danhof, samensteller van twee eerdere succesvolle boeken over het heuvelland [Heuvelland, in lijn, licht en kleur en Limburgs Heuvelland, groen genieten in een glooiend landschap], schilder Fred Breebaart en landschapsschilder Ton van Steenbergen hebben al decennialang een intense band met Zuid-Limburg. Die hebben zij onder meer vertaald in vele foto's en kunstwerken. Artistiek Heuvelland is een kunstzinnig en panoramisch impressie van dit voor Nederland unieke landschap. De foto's en kunstwerken worden begeleid door korte inhoudelijke en soms poëtisch getinte teksten en persoonlijke intermezzo's. Behalve voor het landschap is er ook veel aandacht voor de bijzondere bebouwing die het landschap nog extra specifiek en kleurrijk maakt.
 
Onbegrensd wandelen tussen Maas en Rijn Stichting het Limburgs Landschap

Onbegrensd wandelen tussen Maas en Rijn Stichting het Limburgs Landschap

Het Maas-Niederrheinpad is een nieuw streekpad en ontstaan uit een combinatie van twee wandelpaden. U doorkruist al wandelend o.a. Nationaal Park De Maasduinen en het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette.

Montfort een kasteel en zijn landschap

Montfort een kasteel en zijn landschap

Stichting Kasteel Montfort werkt al jaren aan consolidatie en herstel van de ruïne van Kasteel Montfort en heeft in die tijd veel onderzoek naar de geschiedenis van het kasteel gedaan. Hierbij kwamen veel nieuwe feiten aan het licht over het kasteel en de ontwikkeling van het landschap eromheen. Stichting het Limburgs Landschap beheert grote delen van de gronden die vroeger tot de Heerlijkheid Montfort behoorden, zoals Landgoed Rozendaal, Landgoed Schrevenhof, het Reigersbroek en het Sweeltje. Sporen van de geschiedenis rondom Montfort zijn hier nog duidelijk zichtbaar. Beide stichtingen sloegen de handen ineen om de historische band tussen het kasteel en zijn landschap zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Limburgs Heuvelland | Groen genieten in een glooiend landschap

Limburgs Heuvelland | Groen genieten in een glooiend landschap

Een boeiende en gevarieerde fotoverzameling van Nederlands bekendste beekdallandschap. Jaap Danhof heeft met liefde tijdens een groot aantal wandelingen, fraaie landschappen en karakteristieke monumenten vastgelegd. Een aantal panoramafoto's complementeert het geheel tot een insprirerende beeldrapportage, waaruit grote betrokkenheid blijkt bij dit specifiek Zuid-Limburgs landschap.

Het andere Limburg Cultuurhistorische plekken in het Noord-Limburgse landschap

Het andere Limburg Cultuurhistorische plekken in het Noord-Limburgse landschap

ournalist en streekbewoner Twan Mientjes heeft de afgelopen jaren een groot aantal bijzondere plekken in Noord-Limburg bezocht en er sfeervolle reportages over gemaakt. In de series Markant Restant [1993], Verborgen Verleden [2000], Zomeren [2001] e
n Langs De Maas [2001] werden de artikelen begeleid begeleid door prachtig fotomateriaal. Door de artikelen werden onbekende Noord-Limburgs plekken door velen herontdekt. Ze zijn nu verzameld in een fraai vormgegeven boek. Daarmee komt de landschappelijke rijkdom van dit deel van de provincie passend tot uiting. Voor velen is Limburg synoniem met Zuid-Limburg. Dit boek laat op een aantrekkelijke manier zien hoe waardevol dat 'andere' Limburg is. Een boek met mooie teksten en prachtig fotomateriaal. Heerlijk om te lezen en tegelijkertijd een inspriratiebron om buiten bijzondere plekken te ontdekken.

Bakens van Energie Een ontdekkingstocht naar Limburgse molens

Bakens van Energie Een ontdekkingstocht naar Limburgse molens

In het kader van het Jaar van de Molens in 2007 is in samenwerking met de Limburgse Molenstichting een brochure uitgebracht met informatie over Limburgse molens. In Bakens van Energie zit een set ansichtkaarten en een drietal molenfietstochten in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg.

Verrassend landschap

Verrassend landschap

In elke provincie in Nederland is een provinciaal Landschap actief met de bescherming van natuur en landschap. Samen beheren de 12 provinicale Landschappen meer dan 100.000 ha natuurgebied. Zij hebben wereldfotograaf Martin Kers uitgenodigd zijn persoonlijke kijk te geven op de eigen natuurgebieden. Verrassend Landschap is een unieke collectie van verrassende beelden, ingedeeld in thema's zoals sloten, velden, wildernissen, poelen en vennen.

Meerdere boeken bestellen

Meerdere boeken bestellen

Bij een bestellingen van meerdere boeken hoeft u maximaal euro 7,50 euro aan porto- en administratiekosten over te maken (bij bestelling onder de euro 19 kunt u euro 3,50 voor porto- en administratiekosten overmaken).
Vermeld bij uw bestelling adres, postcode en woonplaats.

Er op uit