• Oktober Zwart Water

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • oktober_neercanne

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • oktober_kaldenbroek

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • oktober_romeinenweerd

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • oktober Ingendael

   

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

Montfort een kasteel en zijn landschap

Stichting Kasteel Montfort werkt al jaren aan consolidatie en herstel van de ruïne van Kasteel Montfort en heeft in die tijd veel onderzoek naar de geschiedenis van het kasteel gedaan. Hierbij kwamen veel nieuwe feiten aan het licht over het kasteel en de ontwikkeling van het landschap eromheen. Stichting het Limburgs Landschap beheert grote delen van de gronden die vroeger tot de Heerlijkheid Montfort behoorden, zoals Landgoed Rozendaal, Landgoed Schrevenhof, het Reigersbroek en het Sweeltje. Sporen van de geschiedenis rondom Montfort zijn hier nog duidelijk zichtbaar. Beide stichtingen sloegen de handen ineen om de historische band tussen het kasteel en zijn landschap zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Afhaalprijs: euro 29,95 [inclusief verzendkosten euro 37,45].

U kunt het boek bestellen door het bovenstaande bedrag over te maken op rekening NL 63 ABNA 048.40.74.628 t.n.v. Stichting het Limburgs Landschap te Arcen o.v.v. Montfort kasteel en landschap. Vermeld bij uw bestelling adres, postcode en woonplaats.

U kunt 'Montfort | een kasteel en zijn landschap' ook na telefonische bestelling (tel. 077-4737575) ophalen op het kantoor van Het Limburgs Landschap, Rijksstraatweg 1 in Lomm. U bespaart dan de euro 7,50 portokosten.