• Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

Kwartaalblad

Zomer!

cover zomer 2020

Mooi dichtbij | Zomer….naar buiten

 

In GEZOND kijkt onze directeur-bestuurder Wilfred Alblas terug en vooruit op de coronacrisis van afgelopen maanden. In INTERVIEW een gesprek met Mariëtte Pennarts-Pouw, hoofd regio Midden-Zuid van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, over de rol en het belang van deze dienst voor Het Limburgs Landschap.

In HAND AAN DE SCHOP zoomt Meyke Houben samen met districtsbeheerder Jos Berends in op de [toekomstige] ontwikkelingen in het Beesels Broek. Guus Urlings blijft zich in de COLUMN verwonderen over het recuperatievermogen van de natuur. In CULTUREEL ERFGOED neemt Edmond Staal u mee naar Kaldenbroek. 

Lees in AANKOPEN | BEHEERPROJECTEN wat er afgelopen maanden is gebeurd en veilig gesteld. Arjan Ovaa laat u in BUITENSHUIS meegenieten van het zwoele zomergeluid van de zomertortel. Lees verder of kijk en luister mee…Verder ook, in vogelvlucht, het jaaroverzicht van 2019 [bekijk hier het complete jaarverslag…]. 

ONS LANDSCHAP staat stil bij gereedschapsuitleen en in ONDER WATER een noodkreet om geen planten en dieren uit te zetten in de natuur. In het Zwart Water bij Venlo werden onlangs marmerkreeften aangetroffen, ongetwijfeld door een aquariumliefhebber met de beste bedoelingen uitgezet. Kijk hier voor meer over rivierkreeften.... De Wijmarsche watermolen van Arcen is dit nummer het onderwerp in GERED waarin Henk Heijligers nog maar eens het belang van vrijwilligers onderschrijft. Lees hier meer. 

 In STEUN IN DE RUG kunt ook u helpen de Van Tienhovenmolen weer te laten draaien nu deze is stilgevallen. Lees meer...  

KASTEELTUINEN ARCEN is weer open! Lees over de bloemenpracht, Sweetlove, tuin der bruiden en hoe het gaat met de ooievaarskuikens. Voor Beschermers doen we graag wat extra's en onder Beschermerskorting kunt u lezen hoe u online 25% korting ontvangt voor een dagkaart.

  

Kinderbijlage: Natuurmuziek

De zomerbijlage gaat over natuurmuziek, deze kinderbijlage is gratis te downloaden. Met welk instrument uit dit natuurboekje heb jij muziek gamaakt? Stuur uw reactie in voor 17 augustus [adres: zie kinderboekje].

bijlage natuurmuziek

Een veelheid aan fraaie onderwerpen om de zomer te beginnen. Gratis voor Beschermers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen? Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto voorplaat: Kaldenbroek, Harry Bussink.

 

Er op uit