• December Maascorridor

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • December Hamert

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • December Mortelshof

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • December Cottessen

  Lees het landschap

 • December Zwart Water

    

  Namens de natuur uw gastheer

 • December Jammerdal

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

Kwartaalblad

Herfst!

 

cover herfst2019

 

Mooi dichtbij | Herfst

 

In het voorwoord BIODIVERSITEIT blikt directeur Wilfred Alblas terug op afgelopen vakantie. letterzetter, eikenprocessierups en biodiversiteit vormen de leidraad van de redactioneel.

In het interview de districtsbeheerders Guido Hambeukers, Jos Berends en Michael van Roosmalen over bomen en alles wat daarmee te maken heeft. Lees het artikel 'BOMEN OVER BOMEN'.

Guus Urlings gaat in zijn columm uit zijn dak bij de ‘WOLKENLUCHTEN’ boven de Eijsder Beemden, Arjan Ovaa raakt de klust kwijt bij de NAAMSVERWARRING over ratelaar, is het nou een plant of sprinkhaan? In de serie GERED komt het Weerterbos aan de orde en in AANKOPEN EN BEHEERPROJECTEN leest u over de nieuwe aankopen en welke werkzaamheden er uit zijn gevoerd bij Huys Kaldenbroek, de Janssenmolen, Nieuw Ehrenstein, Cannerbos en op het kantoor van het Limburgs Landschap.

Van vrijdag 11 tot en met zondag 27 oktober zet Het Limburgs Landschap, samen met alle provinciale landschappen, het landschap in de kijker tijdens de WEEK VAN HET LANDSCHAP, met extra veel activiteiten. Lees meer.... 

In HAND AAN DE SCHOP wordt door Meyke Houben uitgelegd wat wij doen om het donker pimpernelblauwtje in het Vlootbeekdal te behouden. Een minder leuk onderwerp is FAUNABEHEER BIJ HET LIMBURGS LANDSCHAP, over hoe Het Limburgs Landschap hier mee omgaat. Lees meer... en in de serie CULTUREEL ERFGOED het 5-sterrenlandschap van het Geuldal. In ONS LANDSCHAP de Grenslandroute en verder is er extra aandacht voor de verbouwing van de Hoge Schuur bij Kaldenbroek, 20 jaar Natuurlijk Limburg op L1TV.

De eerste fase van de verbouwing bij Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei wordt binnenkort afgerond. SPECIAAL VOOR BESCHERMERS organiseert Het Limburgs Landschap hier exclusieve rondleiding in en rond Hoeve Nieuw Ehrenstein, maar ook in de Villa. Aanmelden kan hier...

In Kasteeltuinen Arcen is van 11 tot 20 oktober ook in de avonduren geopend voor het Internationaal Lichtkunstfestival 'Enchanted Gardens'. Beschermers kunnen met korting deze avondopenstelling bezoeker. Lees hier meer over het Beschermersvoordeel...

    

Kinderbijlage val-appels

bijlage schaapskudde

De herfstbijlage gaat over de val-appels; deze kinderbijlage is gratis te downloaden. Kennen jullie spreekwoorden met appels? Stuur in voor 15 november [adres, zie kinderboekje]. 

Een veelheid aan fraaie onderwerpen in dit kwartaalblad. Gratis voor Beschemers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen. Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto voorplaat: Landgoed Arcen, Henk Heijligers.