• Maart Langhout

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Maart Cottessen

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Maart Neercanne

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • Maart Ingendael

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

Kwartaalblad

 

Winter!

Winter vol verrassingen

32 pagina's Winter

voorplaat winter2017

De Limburgse natuur dichtbij | Winter vol verrassingen


In het interview Pieter van Melick, lid van het bestuur van LLTB en van Natuurrijk Limburg, aan het woord over Natuurrijk Limburg. Een organisatie van samenwerkende boeren die bij hun bedrijfsvoering ook zorg hebben voor bescherming van soorten en de kwaliteit van het landschap.
Herman van Steenwijk is de winnaar geworden van de fotowedstrijd 'SEIZOENEN', met een foto van een robuuste winterse kop van een gallowayrund. Kijk hier voor alle winnaars.
 
In de vaste rubriek Aankopen | Beheerprojecten aandacht voor nieuwe aanwinsten en herstelmaatregelen. In Buitenshuis blaffende ree├źn in het bos en in de laatste aflevering Vondst van Leo Verhart aandacht voor de amateurarcheoloog .
 
In de sfeervolle column van Guus Urlings gaat hij op bezoek bij de Kwegt, een van de vele vennen in de omgeving van Nederweert-Eind. Insecten stonden afgelopen maanden volop in de belangstelling, reden voor directeur Wilfred Alblas om daar in zijn voorwoord bij stil te staan en in Hand aan de schop een aantal voorbeelden hoe Het Limburgs Landschap zelf werkt om het insecten naar de zin te maken. 
 
Gezondheid in het landschap is in dit winternummer het thema van de rubriek Ons Landschap en in de laatste aflevering van Groen Erfgoed het Landgoed Elsloo. In Grensbepaling wordt ingezoomd op grenspalen zoals die bij Chateau Neercanne. Verder uitleg over een zaadeest, een nieuwe aanwinst voor Het Limburgs Landschap. 
Daarnaast natuurlijk aandacht voor de boekenpagina, zij deden wat extra's en het open weekend van het NAVO hoofdkwartier op 29 en 30 december 2017.   
   
 ArtistiekHeuvelland boek cover
In LL speciaal voor U aandacht voor Artistiek Heuvelland, een fraai fotoboek waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de restauratie Nieuw Ehrenstein. Bestel hier het boek.
    

Kinderbijlage mergelgroeve

bijlage mergelgroeve

De winterbijlage gaat over de mergelgroeve; deze kinderbijlage is hier gratis te downloaden. Laat zien wat jij gemaakt hebt van de mergelgroeve. Stuur dit op voor 1 februari 2018 op [adres, zie kinderboekje]. 

 

Een veelheid aan fraaie onderwerpen in dit kwartaalblad. Gratis voor Beschemers. Geen lid van Het Limburgs Landschap en toch een kwartaalblad ontvangen. Vraag een gratis exemplaar aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.