• Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Buitenkracht

Buitenkracht
woensdag, 17 mei 2017
 
BUITENKRACHT IS LIVE
 
Platform voor landschapsbeheer in eigen omgeving
 
Staatsbosbeheer, Stichting IKL, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten lanceren vandaag woensdag 17 mei het nieuwe platform: Buitenkracht! Een overkoepelend platform waar mensen zich kunnen aanmelden om in hun eigen omgeving de handen uit de mouwen te steken.
 
Vanuit de overheid wordt burgerparticipatie en vermaatschappelijking van natuur en landschap gestimuleerd. Burgers merken dit en zien zich aangemoedigd zelf initiatief te nemen. Maar waar en op welke plek kunnen klussen in de eigen omgeving worden opgepakt?
 
Intensieve samenwerking
Als antwoord hierop is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen Staatsbosbeheer, Stichting IKL, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten, waaruit Buitenkracht is opgericht. Vanuit het platform wordt de uitvoering gecoördineerd en op een goede manier uitgevoerd. Buitenkracht is dé centrale plek voor activiteiten in het landschap. Er wordt hiermee een belangrijke stap gezet in de vermaatschappelijking van natuur en landschap (bij voorkeur) in de directe omgeving van mensen.
 
Verbinder en facilitator
Buitenkracht is verbinder en facilitator op het gebied van vrijwilligerswerk in het landschap en wil meer bewustzijn creëren voor de natuur in eigen omgeving. Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar: landschapsorganisaties kunnen er klussen op plaatsen en vrijwilligers kunnen zich aanmelden om de klus uit te voeren.
 
Ga snel naar www.buitenkrachtlimburg.nl en kijk voor de mogelijkheden om ook jouw klussen aan te melden.  Daarnaast nodigen we je uit om de Buitenkracht Limburg Facebookpagina te liken! Hiermee blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom Buitenkracht Limburg.

Er op uit