• Januari Maas

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • Januari Dubbroek

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Januari Sarsven

   

  Geleend van onze kinderen

 • Januari Grooteheide

  Namens de natuur uw gastheer 

   

   

   

   

   

   

   

Hamlet in Hoogcruts

Hamlet in Hoogcruts
zondag, 06 augustus 2017

 

Toneelgroep De Bron speelt Hamlet

 
Toneelgroep De Bron uit Noorbeek pakt Hamlet opnieuw aan!
Op een unieke locatie aan de rand van Noorbeek brengt Toneelgroep de Bron in september haar nieuwste productie Hamlet. In de kapel van Kloostercomplex Hoogcruts, door brand in 1979 verwoest. In 2011 kocht Stichting het Limburgs Landschap de ruïne aan en zet sindsdien alles in om de kloosterruïne te consolideren en beleefbaar te maken voor het publiek. Toneelgroep de Bron is vereerd opnieuw in het kloostercomplex te mogen spelen. In 2014 bracht zij er Witlox op de planken, in een andere ruimte van het vroegere klooster.
 
Voor regisseur Jos Salden loopt Hamlet als een rode draad door zijn leven. Hij speelde in zijn jonge jaren de titelrol, zette 25 jaar geleden met Toneelgroep de Bron een historische versie van Hamlet neer aan de kerkmuur van de historische kerk van het dorp, en kwam daarna nog steeds niet los van de klassieker van Shakespeare. To be or not to be, dachten regisseur en De Bron nu, we pakken het stuk opnieuw aan en zetten het neer in déze tijd.
Regisseur Jos Salden veranderde het verhaal ingrijpend en schrijver Theo Keltjens schreef de nieuwe tekst. Waarna de spelers het in hun eigen dialect vertaalden. “De thematiek van Hamlet is tijdloos, maar de vorm mag hedendaagser. Het huidige tijdsgewricht laat immers zien dat de machtsverhoudingen nog altijd verre van ideaal zijn. De macht ligt niet meer alleen in handen van heersers, maar in ónze tijd ook in die van multinationals, banken e.d. We moeten dus, net zoals Hamlet doet, kritisch blijven op alles wat om ons heen gebeurt, en ook op onszelf. Wat doen wij eigenlijk om misstanden aan te pakken?” aldus Salden.
Kortom: Hamlet van Toneelgroep de Bron op een unieke locatie in Noorbeek, met de vertrouwde kracht van het collectief. Kom je kijken, of kom je niet kijken, dát is de vraag!
 
Info
Speeldata: do 14, vrij 15, za 16, do 21, vrij 22 en za 23 sept. 2017.
Aanvang: 20.30 uur; kaartjes afhalen vóór 20.15 uur.
Ontvangst en naborrelen: In de refter van Kloosterruïne Hoogcruts, Noorbeek.
Entree: 12,50 euro
 
Info en reserveren via www.toneelgroepdebron.nl
 

Er op uit