• Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

Hart voor alle helden die zorgen

Hart voor alle helden die zorgen
maandag, 30 maart 2020

 

Tienduizenden bloeiende violen vormen een groot hart in Kasteeltuinen Arcen

 

 Hart onder de riem voor alle helden die zorgen 


ARCEN –
Tienduizenden viooltjes begroeten elk jaar de eerste bezoekers van Kasteeltuinen Arcen. Vanwege het coronavirus is de seizoen opening, die gepland stond op 1 april, uitgesteld. De viooltjes die momenteel volop in bloei staan in het park, vormen daarom dit jaar een hart van violen voor alle helden die zorgen. Een geste aan zorgmedewerkers, maar ook andere helden die op hun manier zorgen dat essentiële taken doorgaan. Kasteeltuinen Arcen wil hen hiermee een hart onder de riem steken.

 

Viooltjes: symbool voor het voorjaar, voor nederigheid en bescheidenheid. De meer dan tienduizenden viooltjes die normaliter de start van het tuinseizoen van Kasteeltuinen Arcen inluiden, zijn dit jaar door het tuinteam van Kasteeltuinen Arcen in een enorm groot hart geplaatst. Op deze manier wil Kasteeltuinen Arcen alle mensen die bijdragen aan het bestrijden van het coronavirus steunen.

Bekijk het filmpje hier.

Voorbereidingen seizoen

Vanwege het coronavirus is de opening van Kasteeltuinen Arcen voorlopig uitgesteld. De ontwikkelingen van het coronavirus en verscherpte regelgeving maakt dat het park niet per 1 april open kan. Ook zijn de evenementen die in het park plaats zouden vinden t/m 1 juni afgelast. Afhankelijk van landelijke richtlijnen wordt bekeken wanneer het park de poorten kan openen. De voorbereidingen en werkzaamheden voor het tuinseizoen gaan gewoon door.

De natuur gaat door…

Ook de natuur gaat in de tussentijd uiteraard gewoon door. Naast de violen staan de diverse voorjaarsbloeiers al volop in bloei en ook de kastanjebomen staan al in de knoppen. Om mensen toch te laten genieten van het voorjaar, zal Kasteeltuinen Arcen op de website en social media met regelmaat updates plaatsen: filmpjes en foto’s van de pracht en praal van de ontluikende natuur in het park.

Er op uit