• Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Open Limburgse Molendag

Open Limburgse Molendag
dinsdag, 02 oktober 2012

Op zondag 7 oktober is de Limburgse Molendag. Ook een aantal molens van Stichting het Limburgs Landschap zijn die dag te bezichtigen tussen 11.00 en 16.00 uur.

Open Limburgse Molendag

Op zondag 7 oktober is de Limburgse Molendag. Ook een aantal molens van Stichting het Limburgs Landschap zijn die dag te bezichtigen tussen 11.00 en 16.00 uur.

In de Wijmarsche Watermolen in Arcen is graanbranderij De IJsvolgen gevestigd. Bij mooi weer is het terras geopend en er worden rondleidingen gegeven. Tijdens de rondleiding met gids of een bezichtiging (zonder gids) aanschouwt u de twee ambachten: dat van molen en stoker. De rondgang voert u langs de zakkenvullerij, het maalwerk, de maalstenen, het luiwerk, de kruidenzolder en de distilleerderij.

Bij de Houthuizermolen in Lottum laten (bij voldoende wind) de molenaars de wieken draaien. Er wordt dan graag gemalen. Het thema tijdens de Limburgse Molendag in de Houthuizer Molen is 'Oude tijden herleven'. Tijdens de dag zijn oude tractoren aanwezig, in werking zijnde motoren die kleine molens aandrijven, oldtimers, voorloorlogse motorfietsen en oude landbouwwerktuigen. Er is meel en honing te koop en bakkerij Smits uit Lottum heeft een speciale aanbieding met Houthuizer Molenbrood.

NPL houthuizermolen

Ook de Van Tienhovenmolen bij Bemelen, nog prominent in zicht tijdens het afgelopen WK Wielrennen, laat bij voldoende wind de molen draaien. De aanwezige molenaars malen en vertellen u alles wat u wilt weten over de molen. Er is een tentoonstelling overde molen en over de in de omgeving van de molen voorkomende hamsters.

50 vantienhoven gebied

Tijdens de Limburgse Molendag zijn er tientallen molens geopend, zie voor een compleet overzicht Limburgse Molens.

Er op uit