• Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

Paddenstoelen in Groote Heide

Paddenstoelen in Groote Heide
donderdag, 01 december 2016

 

Paddenstoelen tentoonstelling Infocentrum Groote Heide

De groote Heide is een afwisselend gebied met bos en heideterreinen. Door de rijke natuur komen er veel verschillende paddenstoelen voor. De meeste mensen kennen de vliegenzwam met een rode hoed en witte stippen. Er zijn echter veel meer soorten paddenstoelen in allerlei vormen en maten. Om bezoekers van de Groote Heide me te nemen in de wereld van de paddenstoelen, is er een paddenstoelententoonstelling ingericht in Infocentrum Groote Heide, Hinsbeckerweg 55 in Venlo

 

Al sinds mensenheugenis spelen paddenstoelen een belangrijke rol. Ze dienden als voedselbron of als medicijn en er werden veel magische krachten aan toegeschreven. Vandag de dag eten we nog steeds graag paddenstoelen zoals de champignon en staat de paddenstoel in de herfst model voor vele decoraties. Van printen op kussens tot stenen modellen voor in de tuin: we kunnen het zo gek niet bedenken of er staat een paddenstoelenmotief op. Omdat mensen en paddenstoelen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wordt er in de tentoonstelling aan de hand van foto's, teksten en paddenstoelenmodellen uitleg gegeven over de wonderlijke wereld van de paddenstoel.

 

Openingstijden

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 19 februari 2017 op woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur in Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 in Venlo. Jong en oud, iedereen is van harte welkom.

Er op uit