• Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

'SEIZOENEN' in Limburgs Museum

'SEIZOENEN' in Limburgs Museum
woensdag, 13 december 2017
 
Limburgs Museum: ‘SEIZOENEN’ van Het Limburgs Landschap
 
 
Vanaf 16 december is de expositie van de fotowedstrijd ‘SEIZOENEN’ te zien in het Limburgs Museum in Venlo. De wedstrijd werd georganiseerd door Stichting Het Limburgs Landschap, Drukkerij Schrijen-Lippertz en Dagblad De Limburger. [Maascorridor Venlo, foto Abbie Vanhoutte]
 
SEIZOENEN
De prijswinnaar van ‘SEIZOENEN’ zal aan de vooravond van de tentoonstelling, op vrijdag 15 december, bekend worden gemaakt. Tot 8 januari 2018 is de fototentoonstelling met de 36 genomineerde beelden, allemaal gemaakt in de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap, in het Limburgs Museum te bezichtigen. Daarna blijven tot 13 februari ‘de beste 12’, waarop het Limburgse publiek in de afgelopen weken hun stem konden uitbrengen, te zien in het kabinet van het Limburgs Museum.  
 
Samen
Het Limburgs Museum en Het Limburgs Landschap kennen een boeiend verleden. De jubileumtentoonstelling ‘Lees het Landschap’ van Het Limburgs Landschap, die de cultuurhistorische waarde van het landschap onder de aandacht van een breed publiek bracht, werd samen met het museum gemaakt.
Ook rond Limburg Exotica, een tentoonstelling over kunstenaars die in Limburg kwamen werken, vonden de partijen elkaar. Zo konden dankzij contacten van Het Limburgs Landschap, bijvoorbeeld via de Duitse schilder August Deusser die in Kasteel Arcen heeft gewoond, langdurige bruiklenen worden geregeld.
Bij de doorstart van Kasteeltuinen Arcen door Het Limburgs Landschap was het Limburgs Museum partner in de erfgoedwerkgroep. De herinrichting van Kasteel Arcen kon met meubilair uit de depots van het Limburgs Museum worden gerealiseerd, met als uiteindelijk resultaat een prachtig ingericht kasteel.
 
Nu is het de beurt aan de fototentoonstelling ‘SEIZOENEN’. Laat die foto’s u vooral inspireren om zelf naar buiten te gaan, om te fotograferen, te wandelen of gewoon om heerlijk buiten te genieten.
 

Er op uit