• Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Steun voor familiepad

Steun voor familiepad
vrijdag, 05 april 2019

 

PRO Team Limburg schenkt 2500 euro voor familiepad op Landgoed de Hamert

Dankzij een gift van Stichting PRO Team Limburg wordt het verlengen van het familiepad op Landgoed de Hamert mogelijk. De toegankelijkheid van dit prachtige onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen krijgt hierdoor een impuls, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Vrijdagmiddag 5 april 2019 overhandigde het PRO Team tijdens hun fietstocht de gift aan directeur Wilfred Alblas van Stichting het Limburgs Landschap.

 

Proteam

Het PRO Team is een groep fietsers die hoofzakelijk bestaat uit ondernemende Limburgers. Ze organiseren toertochten om zo de schoonheid van Limburg te promoten. De voorjaarstocht van 2019 was in Nationaal Park De Maasduinen. Na een vertrek vanaf Kasteeltuinen Arcen werden de Maasduinen doorkruist. Het Nationaal Park is groot genoeg om er een bijzondere fietstocht van de maken. Het deelnemersgeld wordt altijd aan een goed doel besteed en ditmaal is Het Limburgs Landschap het ’goede doel’. Tijdens de tussenstop bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Maasduinen werd de cheque uitgereikt.

 

Familiepad

Landgoed de Hamert is onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen. Het Limburgs Landschap heeft een groot aantal routes op het landgoed uitgezet zodat mensen op allerlei manieren het natuurgebied kunnen ontdekken. Om bezoekers met een kinderbuggy, rollator of rolstoel te kunnen ontvangen wordt een route vanaf pannenkoekenhuis ‘Jachthut op den Hamer’ aangepast en verlengd zodat die bij verschillende weersomstandigheden goed begaanbaar is. “De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn gratis toegankelijk” zo licht Wilfred Alblas toe. “Geld voor recreatieve voorzieningen moet elders vandaan komen. Daarom zijn we ook zo blij met deze gift. Mooi dat het PRO Team er aan bijdraagt dat het gebied nog beter beleefbaar wordt”.

 

Directeur Wilfred Alblas is verheugd met de bijdrage van € 2.500 die Stichting PRO Team Limburg doneert voor de verlening van het familiepad op Landgoed de Hamert. Foto Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

 

Er op uit