• Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

Toekomst voor erfgoed

Toekomst voor erfgoed
dinsdag, 28 november 2017

 

Wilfred Alblas ondertekende de intentie-overeenkomst namens Stichting het Limburgs Landschap.

Het rijke Limburgs erfgoed verdient grotere zichtbaarheid en meer publieksbereik, zo stelt de Provincie Limburg in haar beleidskader en uitvoeringsprogramma ‘Toekomst voor erfgoed!’.  Verdieping van de samenwerking tussen erfgoedinstellingen moet hieraan bijdragen.
 
Het afgelopen half jaar heeft kwartiermaker Ard van der Tuuk vele gesprekken gevoerd met organisaties die actief zijn binnen het erfgoedveld om te onderzoeken hoe deze samenwerking  gestalte zou kunnen krijgen. In zijn eindrapportage heeft Van der Tuuk een intentieovereenkomst opgenomen waarin de Provincie Limburg en deze organisaties afspreken de nagestreefde doelen gezamenlijk te realiseren. Daarbij hoort ook een nadere uitwerking van de manier waarop erfgoedinstellingen zich zullen verenigen.
 
De ondertekening van de intentieovereenkomst vond plaats op donderdag 23 november jl. in de kapel van de Paterskerk te Weert door gedeputeerde Ger Koopmans van Cultuur en vertegenwoordigers van diverse Limburgse erfgoedinstellingen. Hierbij gaf gedeputeerde Koopmans een korte toelichting, evenals Marleen Gresnigt-Raemaekers, voorzitter van het Erfgoedplatform Limburg. Ger Koopmans: “We slaan nu gezamenlijk de handen in elkaar. Dit moment markeert een belangrijke eerste stap naar structurele samenwerking binnen het Limburgse erfgoedveld.”
 
Wilfred Alblas ondertekende de intentie-overeenkomst namens Stichting het Limburgs Landschap. “Ik ben blij dat we de samenwerking in het erfgoedveld gaan intensiveren. Er zijn veel organisaties actief, die elkaar veel te bieden hebben. Samen kunnen we het verhaal van het erfgoed in onze provincie nog beter over het voetlicht krijgen bij de Limburgers. “ Foto Maurice Nijsten.
 

Er op uit