• Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Bervesj Huis

Vakantie op de mooiste plek van Limburg

Hoeve Bervesj [Bervesj Huis] te Cottessen, geheel gerestaureerd en met een prachtig uitzicht over het Geuldal.

 

Op de mooiste plek van Limburg

In het Geuldal bij Cottessen liggen tussen de heuvels verschillende vakwerkboerderijen. Eén ervan is de prachtig gelegen Hoeve Bervesj.
hoevebervesj

De monumentale hoeve bestaat al minstens sinds de 18e eeuw. Het Limburgs landschap heeft de boerderij in 1999 gekocht van de familie Knops, die hier sinds 1913 heeft gewoond. Deze voormalige vakwerkboerderij Hoeve Bervesj is na de restauratie in 2004-2005 verdeeld in twee appartementen: Bervesj Huis biedt plaats aan 12 personen en Bervesj Schuur aan 8. De boerderij is schitterend op zichzelf gelegen in het gehucht Cottessen en kijkt uit over de meanderende Geul met populieren en vochtige bronweiden. Het is dan ook volledig terecht dat dit gehucht gekozen werd tot de mooiste plek van Limburg door het gelijknamige NCRV-programma.

 

Schitterend gelegen

De accommodatie heeft werkelijk een unieke ligging op een klein heuveltje aan de Geul, een snel stromend riviertje in het mooie gehucht Cottessen nog net in Nederland. Deze buurtschap is een stiltegebied in het Boven-Geuldal waar u aan de ene kant tegen het drielandenpunt aankijkt en aan de andere kant tegen de Belgische heuvels. Er is geen verkeer aangezien het huis aan het einde ligt van een doodlopende landweg, zodat u ultiem kunt genieten van de rust en ontsnappen aan de stress van alledag. Wandelaars onder u wanen zich in het paradijs met een wandeling die begint bij de voordeur en voert langs de Geul, de heuvels in. Vervolgens kan in een typisch Limburgs of Belgisch cafeetje een stevig abdijbier genuttigd worden. Fietsliefhebbers hebben evenmin te klagen, ze zijn omringd door groen en heuvels. Ter oriëntatie: Vaals op 5, Maastricht op 25, Aken op 15 en Luik op 35 minuten rijden met de auto. Op 300 meter afstand ligt de Heimansgroeve: het oudste stukje Nederland (270 miljoen jaar oud) dat bovengronds zichtbaar is. De stenige wand doet denken aan verre gebergten, waardoor u zich op uw Nederlands vakantieadres bijna in het buitenland waant. Bovenop de Heimansgroeve ligt een seismografisch instituut. Hierachter ligt de Bellet boomgaard. Dit is één van de grootste oude hoogstamboomgaarden die Nederland nog rijk is.

Bervesj huis Luuk Daamen

 

Limburgse gastvrijheid

De vakantiewoning Bervesj Huis is een lust voor het oog! De rode voordeur is uitnodigend, en als u de uitnodiging aangaat staat er een wit bankje klaar om uw schoenen uit te trekken en het huis te verkennen.
Op de vloer van de hal ligt de typische Limburgse rode plavuis, de muren zijn van vakwerk. Aan de linkerkant van de hal is de gezellige woonkamer, met twee leren banken en een heerlijke houtkachel, waar het in de zomer heerlijk koel en in de winters behaaglijk warm is. Aan de rechterzijde van de hal is er een echte leefkeuken met gashaard! Hier heeft u alle ruimte om een heerlijke maaltijd te bereiden. Het blauwstenen aanrecht bevindt zich onder een grote raampartij over de volle breedte van de keuken en biedt u tijdens het kokkerellen een fantastisch uitzicht op het Geuldal. Op de begane grond is verder een tweepersoons slaapkamer aanwezig en een badkamer.

hoevebervesj binnen

 

De natuur op haar best

Op de bovenverdieping voorzien van houten vloeren zijn vervolgens nog vijf tweepersoonsslaapkamers te vinden, voorzien van het nodige comfort.
Als u de woning van binnen heeft gezien dan moet u naar buiten! Door de tuindeur aan de achterkant komt u in de kleine privétuin. Wat heet klein, de tuin loopt door in het hectare grote geuldal met in heinde en verre geen bebouwing te zien. De vakantiewoning Bervesch Huis beschikt ook over een overdekt terras dat u volledige beschutting biedt en ervoor zorgt dat u tot laat in de avond heerlijk rustig buiten kunt zitten en genieten van elkaar en de omgeving.
Kortom: Een geschiktere plek voor een rustig samenzijn zal moeilijk te vinden zijn hier in Zuid-Limburg! Moeder natuur op haar best…

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van Berversj Huis vindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

Er op uit