• Oktober Zwart Water

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • oktober_kaldenbroek

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • oktober_romeinenweerd

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • oktober Ingendael

   

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • oktober_neercanne

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

Bervesj Schuur

Vakantie op de mooiste plek van Limburg

Hoeve Bervesj [Bervesj Schuur] te Cottessen, geheel gerestaureerd en met een prachtig uitzicht over het Geuldal.

 

Op de mooiste plek van Limburg

In het Geuldal bij Cottessen liggen tussen de heuvels verschillende vakwerkboerderijen. Eén ervan is de prachtig gelegen Hoeve Bervesj.

Bervesj schuur

De monumentale hoeve bestaat al minstens sinds de 18e eeuw. Het Limburgs landschap heeft de boerderij in 1999 gekocht van de familie Knops, die hier sinds 1913 heeft gewoond. Deze voormalige vakwerkboerderij Hoeve Bervesj is na de restauratie in 2004-2005 verdeeld in twee appartementen: Bervesj Huis biedt plaats aan 12 personen en Bervesj Schuur aan 8. De boerderij is schitterend op zichzelf gelegen in het gehucht Cottessen en kijkt uit over de meanderende Geul met populieren en vochtige bronweiden. Het is dan ook volledig terecht dat dit gehucht gekozen werd tot de mooiste plek van Limburg door het gelijknamige NCRV-programma.

 

Schitterend gelegen

De accommodatie heeft werkelijk een unieke ligging op een klein heuveltje aan de Geul, een snel stromend riviertje in het mooie gehucht Cottessen nog net in Nederland. Deze buurtschap is een stiltegebied in het Boven-Geuldal waar u aan de ene kant tegen het drielandenpunt aankijkt en aan de andere kant tegen de Belgische heuvels. Er is geen verkeer aangezien het huis aan het einde ligt van een doodlopende landweg, zodat u ultiem kunt genieten van de rust en ontsnappen aan de stress van alledag. Wandelaars onder u wanen zich in het paradijs met een wandeling die begint bij de voordeur en voert langs de Geul, de heuvels in. Vervolgens kan in een typisch Limburgs of Belgisch cafeetje een stevig abdijbier genuttigd worden. Fietsliefhebbers hebben evenmin te klagen, ze zijn omringd door groen en heuvels. Ter oriëntatie: Vaals op 5, Maastricht op 25, Aken op 15 en Luik op 35 minuten rijden met de auto. Op 300 meter afstand ligt de Heimansgroeve: het oudste stukje Nederland (270 miljoen jaar oud) dat bovengronds zichtbaar is. De stenige wand doet denken aan verre gebergten, waardoor u zich op uw Nederlands vakantieadres bijna in het buitenland waant. Bovenop de Heimansgroeve ligt een seismografisch instituut. Hierachter ligt de Bellet boomgaard. Dit is één van de grootste oude hoogstamboomgaarden die Nederland nog rijk is.

Bervesj huis Luuk Daamen

 

Limburgse gastvrijheid

De begane grond van Bervesj Schuur is een zee van ruimte. Eén grote ruimte waarin het leefgedeelte zich bevindt. Op de gehele benedenverdieping zijn de houtenbalken plafonds zichtbaar 
en op de vloer ligt de Limburgse antieke rode plavuis. De voorzijde is van Birven Schuur is voorzien van grote ramen en een tuindeur en aan de zijkant van het huis zijn diverse speelse kleine raampjes, hierdoor is het een zonnige ruimte. De keuken bevindt zich aan de achterzijde van het huis en heeft een riant blauwstenen aanrecht. Midden in de woonkamer staat een houtkachel bij de zithoek waar u heerlijk kunt genieten van een glaasje wijn. De woongedeelte van Birven Schuur is bijzonder ruim voor een 8 persoonsvakantiewoning.

 hoevebervesj binnen

 

De natuur op haar best

De slaapkamers die allemaal voorzien zijn van houtenvloeren ziet u het vakwerk weer terug komen. Verder heeft de bovenverdieping nog een ruime badkamer met douche, bad, wasbak en toilet en een separaat toilet op de overloop.
Als u de woning van binnen heeft gezien dan moet u naar buiten! Aan de achterzijde komt u in de kleine privétuin. Wat heet klein…, de tuin loopt door in het hectare grote geuldal met in heinde en verre geen bebouwing te zien.
Kortom: Een geschiktere plek voor een rustig samenzijn zal moeilijk te vinden zijn hier in Zuid-Limburg! Moeder natuur op haar best…

 

5% Beschermerskorting

Indien u één jaar of langer Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van Bervesj Schuur vindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.