• Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

Frankenhofmolen Weverij

Vakantie in een industriele molen van weleer

De Frankenhofmolen bij Holset is gerestaureerd en wacht op liefhebbers van de landelijke rust.

 

Frankenhofmolen foto geuldal
Als u aan komt rijden zult u het roerend met ons eens zijn dat dit een indrukwekkende plek is met een zowaar nog indrukwekkender pand. Een aangezicht waar je even stil van wordt… Aan het eind van de lange oprijlaan met aan weerszijde oude bomen, ligt een gigantisch U-vormig industrieel molencomplex genaamd de Frankenhofmolen. De geschiedenis, de statigheid van het pand en de immense renovatie die dit pand heeft ondergaan, maken de Frankenhofmolen tot een zeer bijzondere vakantiewoning. 
 

Spinnerij, vollerij en wollendekenfabriek

In 2007 kocht Stichting het Limburgs Landschap de complete bouwval die de Frankenhofmolen toentertijd was. Inmiddels is het voormalig woonhuis prachtig gerestaureerd. 
De Frankenhofmolen in zijn huidige staat is uit 1736, het is een oude bovenslag watermolen in het buurtschap Weijerhof bij Holset. De Frankenhofmolen vormt een bijzondere herinnering aan de hoogtijdagen van Vaals als centrum van de textielindustrie in de achttiende eeuw. Het totale molencomplex bestaat uit een groot U-vormig bakstenen gebouw. Door de geschiedenis heen is de molen als gevolg van de industriële revolutie voor diverse doeleinden gebruikt geweest. Zo is er een spinnerij in gehuisvest geweest, alsook een vollerij en een wollendekenfabriek. Het complex heeft veel te verduren gehad. Zo is het twee keer zwaar getroffen door brand, en sinds de vijftiger jaren is er in- en om de Frankenhofmolen niets meer gebeurd aan onderhoud. Dit heeft als resultaat opgeleverd dat er begin 2007 een verstild schouwspel was ontstaan van een enorme bouwval dat op instorten stond. Niets doen heeft echter in dit geval echter een belangrijk voordeel gehad; er zijn ook geen bouwhistorische elementen teniet gedaan door verbouwingen en vernieuwingen. 
 

Restauratie

frankenhof weverij foto geuldal
Sinds 2008 is er door Stichting het Limburgs Landschap met man en macht aan gewerkt om de Frankenhofmolen weer in zijn oude luister te herstellen. Met veel respect voor het gebouw is er op een duurzame manier gerestaureerd, met gebruik van veelal ecologische bouwmaterialen en historische bouwtechnieken. 
 

Heerlijke rust

Als u aan komt rijden bij het molencomplex bevindt de Frankenhofmolen Weverij zich in de linkervleugel. Op de gehele begane grond ligt op de vloer de authentieke Limburgse plavuis. Er is vloer en zelfs wandverwarming aanwezig waardoor niks afbreuk doet aan de mooie leem gestuukte muren.
U kunt de woning betreden via de binnencour of via het terras. Via beide deuren komt u direct terecht in de leefruimte. Aan de voorzijde van de vakantiewoning bevindt zich het knusse zitgedeelte. Doordat er in alle drie de muren grote ramen zitten is het een mooie lichte zithoek. Hier kunt u heerlijk onderuit gezakt urenlang kletsen met uw vrienden en familie. Middelpunt van de zithoek vormt de houtkachel. 
Midden in de leefruimte bevindt zich een halletje met een trapopgang en aan de andere kant van de leefruimte bevindt zich de open prachtige keuken en de eetkamer. Aan de lange eettafel kunt u vervolgens uitgebreid dineren.
frankenhof weverij2 foto geuldal
In het totaal beschikt de Frankenhofmolen de Weverij over zeven 2-persoons slaapkamers [elk met een eigen badkamer], waarvan zich er een bevindt op de begane grond [handig voor mensen die slecht ter been zijn] en de overige op de eerste en tweede verdieping. Alle slaapkamers zijn een lust voor het oog, mooie ramen, geleemde muren, houten vloeren en luxe 1-persoons boxspringbedden en mooie authentieke meubels.
Aan de westzijde van het complex bevindt zich ook uw privé tuin en terras. Het terras is te bereiken via de achterdeur in de eetkamer. Doordat het terras aan twee zijden beschut is kunt u hier heerlijk uit de wind zitten. U beschikt over een afgezet stuk privé tuin dat bestaat uit een grasveld. Verder heeft u een prachtig uitzicht over de omringende bloemrijke graslanden. Uw buren zijn ver te zoeken! 

 

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van Frankenhof Weverij vindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

Er op uit