• Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

Heerenhof 't Achterhuys

Ontwaken op een landgoed

Kom tot rust in een eeuwenoude hoeve Heerenhof ['t Achterhuys] op Landgoed Rozendaal.

 

Boerderij op Landgoed

 
De 12-persoons vakantiewoning de Heerenhof 't Achterhuys is gelegen tussen Roermond en Maastricht, op het ‘Landgoed Rozendaal’. 
  

Hoeve Heerenhof

 Heerenhof Achterhuys
Sinds 1970 is Het Limburgs Landschap eigenaar van Landgoed Rozendaal en enkele oude hoeves die zich in het natuurgebied bevinden, waaronder het juweeltje ´Hoeve Heerenhof.´ In 2008 is de oude `Hoeve Heerenhof´, die volgens atlassen dateert uit circa 1650, volledig gerestaureerd en omgebouwd tot twee vakantiewoningen. Het rechter gedeelte (het oude woonhuis) behoudt als vakantiewoning de naam ‘Heerenhof ’t Voorhuys’ en het linker gedeelte (het oude schuurgedeelte) heet vakantiewoning `Heerenhof 't Achterhuys´.
 Heerenhof
 

Warm welkom

 Heerenhof Achterhuys woonkamer
Via de voordeur bent u meteen in de lichte woonkamer van vakantiewoning Heerenhof 't Achterhuys. Hier is een ruime zithoek ingericht. Aangrenzend aan de woonkamer is er een tweepersoons slaapkamer. Via een doorgang komt u in de grote leefkeuken van de Heerenhof 't Achterhuys. Hier is de open trapopgang naar boven. Verder is er een klein zithoekje ingericht rondom de openhaard waar u heerlijk van een glaasje wijn kunt genieten. En natuurlijk is er een volledig ingericht bourgondische keuken aanwezig.
Heerenhof Achterhuys haard
Dat vakantiewoning Heerenhof 't Achterhuys het voormalige schuurgedeelte van de boerderij was, is terug te zien aan de hoge half ronde raampartij in de leefkeuken. Hier kunt u de tuindeuren openzetten en op het terras genieten van de natuurgeluiden van buiten. Verder is de gehele beneden etage volledig afgewerkt met leemstuc en op de vloer ligt de antieke rode-oranje plavuis, waardoor de woning erg warm aan doet. Achter de openhaard is de originele stenen muur in het zicht gebleven. De vakantiewoning Heerenhof 't Achterhuys beschikt over een eigen tuin en terras aan de linker zijde van het pand met een uitzicht naar de bosrand.
  

Uitgerust

Op de bovenverdieping heeft Heerenhof 't Achterhuys nog eens vier slaapkamers; drie 2-persoonsslaapkamers en één 4-persoonsslaapkamer, allen voorzien van 1-persoons boxspringbedden. Ook is er nog een badkamer met douche, toilet en wasbak. In alle slaapkamers ziet u het vakwerk met leemstuc terug, en op de overloop liggen nog 2 grote houten dakdragers op de vloer. U slaapt dus letterlijk tussen het vakwerk
 

Landgoed Rozendaal

De vakantiewoning is gelegen aan de rand van het bos, aan het eind van een onverharde weg op het natuurgebied Rozendaal. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen want het natuurgebied is circa 280 ha groot! Het natuurgebied kent een afwisselend landschap van loof en naaldbos, akkers en graslanden, vele onverharde wegen en lanen vol oude bomen. Verder staat Landgoed Rozendaal bekend om zijn kleurrijke akkers vol knalrode klaprozen, korenbloemen en kamille. Vlakbij de vakantiewoning de Heerenhof 't Voorhuys ligt de ruïne van kasteel Montfort, waar het natuurgebied vroeger bij hoorde. Een van de torens is recent gerestaureerd.
Vakantiewoning Heerenhof 't Voorhuys is echt een ware ‘must’ voor de vakantieganger die de hectiek van alle dag even wil verruilen voor een stap terug in de tijd. Terug naar het eenvoudige genieten. De vakantiewoningen Heerenhof 't Voorhuys en de Heerenhof 't Achterhuys zijn zeer geschikt om gezamenlijk te reserveren als een 24-persoons vakantiewoning. De woningen zijn weliswaar volledig gescheiden, maar de eetruimte van Heerenhof 't Voorhuys is prima geschikt om met 24 personen te dineren! 
   

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van de Heerenhof 't Achterhuysvindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

 

Er op uit