• Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Heerenhof 't Voorhuys

Ontwaken op een landgoed

Tot rust komen in de eeuwenoude hoeve Heerenhof ['t Voorhuys] van Landgoed Rozendaal.

 

Boerderij op Landgoed

De 12-persoons vakantiewoning de Heerenhof 't Voorhuys is gelegen tussen Roermond en Maastricht, op het ‘Landgoed Rozendaal’.

 

Hoeve Heerenhof

hoeveheerenhof

Sinds 1970 is Het Limburgs Landschap eigenaar van Landgoed Rozendaal en enkele oude hoeves die zich in het natuurgebied bevinden, waaronder het juweeltje ´Hoeve Heerenhof.´ In 2008 is de oude `Hoeve Heerenhof´, die volgens atlassen dateert uit circa 1650, volledig gerestaureerd en omgebouwd tot twee vakantiewoningen.
Het rechter gedeelte (het oude woonhuis) behoudt als vakantiewoning de naam ‘Heerenhof ’t Voorhuys’ en het linker gedeelte (het oude schuurgedeelte) heet vakantiewoning `Heerenhof 't Achterhuys´.

 

Welkom thuis

Als u de vakantiewoning Heerenhof 't Voorhuys binnenkomt voelt u zich meteen thuis. Via de hal, waar zich tevens het toilet en de trapopgang naar de eerste etage bevinden, komt u in een kleine sfeervolle woonkamer waar rondom de houtkachel een knusse zithoek is ingericht. In de aangrenzende tweede woonkamer staan twee lekkere leren banken. Hier kunt u de tuindeur openzetten en genieten van het uitzicht over de boomgaard aan de achterzijde. Vanuit de tweede woonkamer kunt u ook naar de tweepersoons slaapkamer, hiervoor hoeft u slechts één traptrede op te gaan.

Naast de twee woonkamers beschikt Heerenhof 't Voorhuys over een enorme leefkeuken. Hier heeft u alle ruimte om een heerlijke maaltijd te bereiden. Ook in de leefkeuken zijn er openslaande tuindeuren waardoor u optimaal van de omgeving kunt genieten. De gehele benedenetage is volledig afgewerkt met leemstuc en op de vloer ligt de antieke rode-oranje plavuis, waardoor de woning erg warm aan doet.

 

Uitslapen

Heerenhof voorhuys slaapkamer

Op de bovenverdieping, waar de eeuwenoude balkenstructuur van de hoeve overal behouden is, heeft u nog eens vijf tweepersoonsslaapkamers en twee badkamers. In alle slaapkamers ziet u het vakwerk met leemstuc terug, en op de overloop liggen nog twee grote houten dakdragers op de vloer. U slaapt dus letterlijk tussen het vakwerk!
Heerenhof 't Voorhuys heeft een eigen tuin aan de rechterzijde van het pand, met uitzicht over de weilanden.
Ook heeft de vakantiewoning een privé terras aan de voorzijde van Heerenhof 't Voorhuys.

  

Landgoed Rozendaal

Bremberg Henk Heijligers

De vakantiewoning is gelegen aan de rand van het bos, aan het eind van een onverharde weg op het natuurgebied Rozendaal. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen want het natuurgebied is circa 280 ha groot! Het natuurgebied kent een afwisselend landschap van loof en naaldbos, akkers en graslanden, vele onverharde wegen en lanen vol oude bomen.
Verder staat Landgoed Rozendaal bekend om zijn kleurrijke akkers vol knalrode klaprozen, korenbloemen en kamille. Vlakbij de vakantiewoning de Heerenhof 't Voorhuys ligt de ruïne van kasteel Montfort, waar het natuurgebied vroeger bij hoorde. Een van de torens is recent gerestaureerd.

Vakantiewoning Heerenhof 't Voorhuys is echt een ware ‘must’ voor de vakantieganger die de hectiek van alle dag even wil verruilen voor een stap terug in de tijd. Terug naar het eenvoudige genieten. De vakantiewoningen Heerenhof 't Voorhuys en de Heerenhof 't Achterhuys zijn zeer geschikt om gezamenlijk te reserveren als een 24-persoons vakantiewoning. De woningen zijn weliswaar volledig gescheiden, maar de eetruimte van Heerenhof 't Voorhuys is prima geschikt om met 24 personen te dineren!

 

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van de Heerenhof 't Voorhuysvindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075

Er op uit