• Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Huisje Merum

Aan de rand van Merum

Huisje Merum in het Midden Limburgse plaatsje Merum heeft een nog specialer plekje gekregen!

 

De rust van een klein dorp

Huisje Merum voorzijde Henk Heijligers

Huisje Merum ligt midden in het Limburgse plaatsje Merum. De voormalige trotse bezitters van het Huisje Merum waren namelijk de heer en mevrouw Jansen. Beiden hebben altijd op een binnenvaartschip gewoond en gewerkt. Na hun pensioen zijn ze uit heimwee weer neergestreken in Merum. Meneer Jansen was altijd actief in zijn moestuin, bracht veel tijd door met zijn paarden en was een groot liefhebber van de scheepsvaart. Zo maakte hij eigenhandig replica's van schepen en zeilboten. Mevrouw Jansen maakte prachtige schilderijen van de natuur in de omgeving. Zo hebben ze jaren lang in hun huisje gewoond en genoten van de omgeving. De liefde voor hun boerderijtje en het Limburgse landschap was zo groot dat ze de Stichting Limburgs Landschap hebben benaderd om de woning aan hen na te laten op het moment dat ze er zelf niet meer van zouden kunnen genieten. 

HuisjeMerum

Het Limburgs Landschap werd erfgenaam van de woning onder de voorwaarde dat het huisje en de directe omgeving bewaard zou blijven. Met toestemming van het echtpaar werd besloten om de boerderij te zijner tijd om te bouwen tot vakantiewoning. Op die manier zouden nog vele na hen kunnen genieten van dit kleine juweeltje. En zo geschiedde... 

In 2011 is men gestart met de restauratie van de boerderij en inmiddels is de vakantiewoning verhuur klaar. De Stichting het Limburgs Landschap en Beaujean Vacances kunnen alleen maar hopen dat u net zo zeer zult genieten van deze uitzonderlijke plek als het echtpaar Jansen hun hele leven heeft gedaan! 

 

Boerderij Merum als luxe vakantiewoning 

De boerderij in Merum is omgetoverd tot een luxe 16-persoons vakantiewoning met 8 slaapkamer, 6 badkamers. 

HuisjeMerum woonkamer

De vakantiewoning bestaat uit het voormalige woonhuis en de aangrenzende stal welke inmiddels in omgebouwd tot een riante leefruimte. De woning is gelegen aan de de rand van het natuurgebied de Isabellegreend.

De naam “Huisje Merum” beschrijft de woning goed: Van buiten is het een poppenhuisje om te zien, maar laat u niet misleiden door het verkleinwoord! Eenmaal binnen heeft u een zee van ruimte! Via de voordeur komt u terecht in de voormalige keuken van het huisje Merum. Deze ruimte is nu ingericht als bijkeuken. Op de vloer liggen nog de originele tegels en ook alle inbouwkasten zijn behouden. Links van de bijkeuken bevindt zich de nieuwe open keuken en de aangrenzende riante leefruimte. De stalpoorten in de zithoek, voorzien van gigantische glazendeuren, doen u nog herinneren aan de oorspronkelijke functie van deze ruimte. De woon- en eetkamer van vakantiewoning Merum bevinden zich namelijk in de voormalige stal van de woning. In de muren ziet u ook nog diverse kleine stalraampjes terug. Op de vloer ligt de authentieke Limburgse plavuis en door het vele hout dat verwerkt is voelt de leefruimte warm en sfeervol aan. 

In het midden van de grote leefruimte voor de staldeuren bevindt zich een gemetselde openhaard partij waaromheen de gezellige zithoek is gesitueerd. Verder is er een grote houten eettafel aanwezig waar u met 16 personen heerlijk uitgebreid kunt tafelen. Indien u zich even wilt afzonderen om een goed boek te lezen of om televisie te kijken dan is voor u op de verhoging in de woonkamer een tweede zithoek ingericht. 

 

Kokkerellen

De open keuken is weer optimaal ingericht om voor een grote groep een heerlijke maaltijd te bereiden. In het midden bevindt zicht het werkeiland waaronder twee koelkasten en een separate vriezer zijn verwerkt. Verder is de keuken voorzien van alles wat u zich wensen kunt. Een groot 6-pits fornuis met brede oven, een vaatwasser, magnetron, koffiezet apparaat, waterkoker, senseo-apparaat en natuurlijk een keur aan servies. Schort om en kokkerellen maar!

In het totaal beschikt vakantiewoning Huisje Merum over acht slaapkamers. Op de begane grond achter de bijkeuken bevindt een 2-persoons slaapkamer voorzien van een eigen badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. 

HuisjeMerum keuken

Via een trap, die verstopt zit achter een originele deur in de bijkeuken, komt u op de bovenverdieping terecht. (Deze is overigens ook te bereiken via een tweede trap in de leefruimte.) Op de bovenverdieping, die geheel voorzien is van houten vloeren, bevinden zich achter felrode deuren de overige zeven sfeervol ingerichte 2-persoons slaapkamers. Drie slaapkamers zijn zeer ruim en beschikken over een eigen badkamer met douche en wastafel. De overige vier slaapkamers delen twee badkamers op de overloop, welke eveneens zijn voorzien van een ruime inloopdouche, wastafel en toilet. Zowel op de begane grond alsook op de bovenverdieping is tevens een separaat toilet aanwezig. 

 

Rustieke omgeving 

Buiten is het Huisje in Merum ook de moeite waard. Naast de woning ligt de privétuin van de vakantiewoning. Hier beschikt u over een terras en een grasveldje met aan het einde een overdekte open stal waaronder de pingpong tafel staat. Ook kinderen kunnen bij vakantiewoning Huisje Merum hun energie kwijt. Aan de overzijde van de zeer rustige plaatselijk weg bevindt zich namelijk een privé speelweide voor kinderen. Via een houten poortje heeft u toegang tot de volledig omheinde weide. Er staat een speeltoestel voor kinderen en verder zijn er diverse fruitbomen en struiken aanwezig die de weide tot een heerlijke ravotplek maken.

 

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van de Huisje Merumvindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

Er op uit