• Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

Kasteel Kaldenbroek Avondrood

Vakantie in een kasteel

Overnachten in een kasteel in Noord Limburg. 

Rustiek kasteel

De 12-persoons vakantiewoning Kaldenbroek Avondrood is gelegen op een unieke historische plek. Het monumentale Kasteel waar de vakantiewoning een onderdeel van is ligt vlakbij het rozendorp Lottum.
Kaldenbroek west Henk Heijligers

“Frans landleven in Noord-Limburg” is het eerste dat bij u op zal komen zodra u het kasteeltje ziet liggen, verscholen aan een oude Maasmeander.
De Franse uitstraling van het hoge middeleeuwse landhuis, naast een oude ruïne en enkele boerenbijgebouwen, is onmiskenbaar aantrekkelijk. De weidsheid van het landschap, de boomgaarden rondom, de grazende paarden en pony’s en dit alles te midden van een ongerepte natuur, geven direct een gevoel van historie en eeuwigheid.

  

Oud landhuis

Kaldenbroek is een eind 14e eeuws oud landhuis waarvan de fundamenten dateren uit de 13e eeuw. In een oude leenakte van de Hertog van Gelre uit 1394 werd Kaldenbroek reeds vermeld.
In de loop der eeuwen is het huis vele malen verbouwd.
huyskaldenbroek tuin

Aanvankelijk had het in ieder geval de klassieke opbouw van een voorhof, een boerderij met schuren en stallen en een hoofdgebouw, alles omgeven door grachten. Restanten van de oude grachten zijn nog steeds zichtbaar en vormen voor wilde watervogels en kikkers een heerlijke speelplaats, waarvan men vanuit het aangelegde vijverterras heerlijk kan genieten.
Het hoofdgebouw is gebouwd door middel van zware massieve constructiemuren van ca. 0,75 meter dik en deels opgetrokken uit mergelblokken, geheel gefundeerd met kelders.
Kasteel Kaldenbroek is het meest noordelijk gelegen huis waar in de muren mergel is verwerkt.
Kasteel Kaldenbroek is door de eeuwen heen ook vele malen van eigenaar verwisseld. Sinds 2006 is Stichting Limburgs Landschap grotendeels eigenaar van het landgoed. De andere eigenaar is de familie Siepermann, zij wonen op dit moment in de voormalige stal van het landgoed en beheren ook mede de vakantiewoning.

 

Voormalig woonhuis

Het huidige hoofdgebouw bestaat uit twee helften die geheel gescheiden zijn van elkaar. In de linkerhelft bevindt zich de 12-persoons vakantiewoning Kaldenbroek Avondrood. In de rechterhelft bevindt zich vakantiewoning Kaldenbroek Ochtendgloren, het voormalige woonhuis.

huyskaldenbroek keuken

De voordeur van vakantiewoning Kaldenbroek Avondrood bevindt zich op het verhoogde terras aan de voorzijde van de vakantiewoning. Via twee traptreden komt u in de ruime hal met de grote draaiende trapopgang. Aan deze hal grenzen zowel de woonkamer als de leefkeuken. In de authentieke boeren leefkeuken is het heerlijk kokkerellen terwijl u kunt genieten van het uitzicht over de fruitbomen en de tuin. In de romantische woonkamer (vroeger de ‘avondroodkamer’ geheten) is een zithoek ingericht rondom de grote stenen schouw. Door de 3 hoge raampartijen is het een prachtige lichte ruimte.
Aan de lange eettafel is het ’s avonds heerlijk dineren.

Via de trap komt u op de overloop op de eerste verdieping waar zich een zeer ruime 4-persoonsslaapkamer en een 2-persoonsslaapkamer bevindt .Op de tweede verdieping is vervolgens weer een 4 persoonsbadkamer. Verder is er hier een 2-persoons “bedstee”. Via een kleine doorgang komt u namelijk in een grote ruimte die zich helemaal onder de houten dakconstructie bevindt. Hier slaapt u dus letterlijk in de nok van kasteel Kaldenbroek.

 

Privéconcerten

Bij de vakantiewoning hoort ook een riante privé tuin. Deze tuin beschikt over een terras direct grenzend aan de voordeur, in de zomer kunt u hier genieten van de talloze vogels en hun serenades.
Ook is en een kleine vijver en een siertuin met prieel aanwezig. Daarnaast zijn er nog talloze plekjes waar je even kunt genieten van de stilte en de natuur. Vooral de kikkerconcerten tijdens de mooie, lome avondrooduren laten een onvergetelijke indruk achter.

 

Theeterras

Verder kunt u op het landgoed van Kasteel Kaldenbroek ook genieten van het theeterras dat zich bevindt in de oude Schaapskooi, "Huys Kaldenbroeck" genaamd. Hier worden op het terras dagelijks gezonde drankjes, biologische soepen en diverse lekkernijen geserveerd. Ook kunt u deelnemen aan de ochtendyoga of uzelf verwennen met een ayurvedische kruidenmassage of een beauty behandeling.
Voor seminars, workshops, exposities, trainingen, etc. kan in overleg de grote workshopruimte gehuurd worden. Deze imposante ruimte van 9 x 9 meter en 3,75 meter hoog met indrukwekkende balkenconstructie kan separaat gehuurd worden per dag of dagdeel.

Kortom, een ware "must" voor de vakantieganger die de hektiek van alle dag even wil verruilen voor een stap terug in de tijd. Terug naar het eenvoudige genieten in een pand dat nog de sfeer van vervlogen tijden uitademt.

 

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van Kasteel Kaldenbroek Avondroodvindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

Er op uit