• Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

Kasteel Kaldenbroek Ochtendgloren

Vakantie in een kasteel

Overnachten in een kasteel in Noord-Limburg.

 

Rustiek kasteel

De 12-persoons vakantiewoning Kaldenbroek Ochtendgloren is gelegen op een unieke historische plek. Het monumentale Kasteel waar de vakantiewoning een onderdeel van is ligt vlakbij het rozendorp Lottum.

Kaldenbroek

“Frans landleven in Noord-Limburg” is het eerste dat bij u op zal komen zodra u het kasteeltje ziet liggen, verscholen aan een oude Maasmeander. De Franse uitstraling van het hoge middeleeuwse landhuis, naast een oude ruïne en enkele boerenbijgebouwen, is onmiskenbaar aantrekkelijk. De weidsheid van het landschap, de boomgaarden rondom, de grazende paarden en pony’s en dit alles te midden van een ongerepte natuur, geven direct een gevoel van historie en eeuwigheid.

 

Oud landhuis

 Kaldenbroek is een eind 14e eeuws oud landhuis waarvan de fundamenten dateren uit de 13e eeuw. In een oude leenakte van de Hertog van Gelre uit 1394 werd Kaldenbroek reeds vermeld. In de loop der eeuwen is het huis vele malen verbouwd.

Kaldenbroek oost Henk Heijligers

Aanvankelijk had het in ieder geval de klassieke opbouw van een voorhof, een boerderij met schuren en stallen en een hoofdgebouw, alles omgeven door grachten. Restanten van de oude grachten zijn nog steeds zichtbaar en vormen voor wilde watervogels en kikkers een heerlijke speelplaats, waarvan men vanuit het aangelegde vijverterras heerlijk kan genieten.
Het hoofdgebouw is gebouwd door middel van zware massieve constructiemuren van ca. 0,75 meter dik en deels opgetrokken uit mergelblokken, geheel gefundeerd met kelders.
Kasteel Kaldenbroek is het meest noordelijk gelegen huis waar in de muren mergel is verwerkt.
Kasteel Kaldenbroek is door de eeuwen heen ook vele malen van eigenaar verwisseld. Sinds 2006 is Stichting Limburgs Landschap grotendeels eigenaar van het landgoed. De andere eigenaar is de familie Siepermann, zij wonen op dit moment in de voormalige stal van het landgoed en beheren ook mede de vakantiewoning.

 

Voormalig woonhuis

Het huidige hoofdgebouw bestaat uit twee helften die geheel gescheiden zijn van elkaar. In de rechterhelft bevindt zich vakantiewoning Kaldenbroek Ochtendgloren, het voormalige woonhuis en in de linkerhelft bevindt zich de 12-persoons vakantiewoning Kaldenbroek Avondrood.
De vakantiewoning is sinds september 2010 geheel gerenoveerd, waarbij de eeuwenoude elementen, zoals de antieke trap, de grote schouw in de eetkamer en restanten van de oude fundamenten een ware lust voor het oog vormen. Verder zijn er smaakvol nieuwe elementen toegevoegd, zoals de nieuwe eiken keuken met blauwstenen blad en vloerverwarming onder de kasteelplavuizen in de eetkamer.
Via de antieke voordeur treedt u vakantiewoning Kaldenbroek Ochtendgloren binnen en komt u via de hal in een grote romantische woon- of eetkamer. Op de vloer ligt een antieke kasteelplavuizen vloer en door de hoge raampartijen en het hoge gewelfde plafond doet de ruimte erg licht en ruim aan. Imposant is de grote schouwpartij waarin een nieuwe houtkachel is geplaatst. Aan de de twee grote eettafels kunt u met zijn allen uitvoerig dineren.
Grenzend aan de eetkamer kunt u via twee ingangen naar de ruime keuken.. Verder is de keuken voorzien van veel werkplekken waardoor u prima met een groot gezelschap kunt koken.
Via de tuindeur in de keuken heeft u toegang tot het aangrenzend terras vanwaar u een weids vergezicht over de weilanden geniet.
Via de keuken komt ook in de achtergelegen woonkamer ingericht als lees- en televisiekamer. Vanuit de grote loungezithoek kijkt u uit op de plafondhoge servieskast of kunt u kunt u genieten een film op de flatscreen-tv.
Kaldenbroek oost slaapkamerOm op de eerste etage te komen doet de eeuwenoude trap nog steeds trouw dienst. Aan de overloop liggen twee slaapkamers en een badkamer. Op de tweede etage bevinden zich de overige 3 slaapkamers. De achterste kamer kan het beste gebruikt worden als kinderkamer omdat deze om de eeuwenoude dakconstructie niet aan te tasten middels een kleine ingang bereikbaar is. De kamer zelf is wel prachtig omdat hij zich in de hoge nok bevindt met oude balkenconstructie.

 

Privéconcerten

Bij de vakantiewoning hoort ook een riante privé tuin. Deze tuin beschikt over een terras direct grenzend aan de achterdeur, in de zomer kunt u hier genieten van de talloze vogels en hun serenades. In de tuin staan enkele ligstoelen u ter beschikking. Tijdens de mooie, lome avondrooduren laten kikkerconcerten in de vijver op het terrein een onvergetelijke indruk achter. 
 

Theeterras

Verder kunt u op het landgoed van Kasteel Kaldenbroek ook genieten van het theeterras dat zich bevindt in de oude Schaapskooi, "Huys Kaldenbroeck" genaamd. Hier worden op het terras dagelijks gezonde drankjes, biologische soepen en diverse lekkernijen geserveerd. Ook kunt u deelnemen aan de ochtendyoga of uzelf verwennen met een ayurvedische kruidenmassage of een beauty behandeling. Voor seminars, workshops, exposities, trainingen, etc. kan in overleg de grote workshopruimte gehuurd worden. Deze imposante ruimte van 9 x 9 meter en 3,75 meter hoog met indrukwekkende balkenconstructie kan separaat gehuurd worden per dag of dagdeel. Kortom, een ware "must" voor de vakantieganger die de hektiek van alle dag even wil verruilen voor een stap terug in de tijd. Terug naar het eenvoudige genieten in een pand dat nog de sfeer van vervlogen tijden uitademt. 

 

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van Kasteel Kaldenbroek Ochtendglorenvindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

Er op uit