• Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

Koningshof, de klaproos

Wakker worden in de natuur

Voormalige boerderij, middenin de natuur, omring door weilanden.

 

Midden in de natuur, ommringd door weilanden en bossen

De 20-persoons vakantiewoning ‘de Klaproos’ is gelegen aan een onverharde weg in het natuurgebied van Landgoed Rozendaal in boerderij de Koningshof bij het dorp Montfort. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen want het natuurgebied is circa 280 ha groot. Het natuurgebied kent een afwisselend landschap van loof- en naaldbos, akkers en graslanden, vele onverharde wegen en lanen vol oude bomen.
 

Akkers, weilanden

Koningshof klaproos terras foto geuldal
Verder staat landgoed Rozendaal bekend om zijn kleurrijke akkers vol knalrode klaprozen, korenbloemen en kamille. Vlakbij de vakantiewoning de Koningshof ligt de ruïne van kasteel Montfort, waar het natuurgebied vroeger bij hoorde. Een van de torens is recent gerestaureerd. Sinds 1970 is natuurbeschermer Stichting het Limburgs Landschap eigenaar van Landgoed Rozendaal en enkele oude hoeves die zich in het natuurgebied bevinden, waaronder dit juweeltje ‘de Koningshof’. In 2013 heeft Stichting het Limburgs Landschap de Koningshof, die dateert uit de 17de eeuw, volledig gerestaureerd en omgetoverd tot twee luxe vakantiewoningen. In de lange gevel van de carréboerderij bevindt zich de 20-persoons vakantiewoning de ‘Koningshof de Klaproos’.
 

Boerderijen en kastelen

De naam Koningshof verwijst naar de bewoners van het 13de eeuws Kasteel Montfort. De hoeve Koningshof maakt samen met de hoeves Heerenhof en Schrevenhof onderdeel uit van het kasteel Montfort en ommelanden. Vandaag de dag kunt u nog een bezoek brengen aan de indrukwekkende kasteelruïne van wat ooit kasteel Montfort was.
 

De Korenbloem

Koningshof klaproos kamer Henk Heijligers
Koningshof de Korenbloem is volledig gerestaureerd en omgetoverd tot een luxe, hoogwaardig afgewerkte, vakantiewoning.
Via de hal heeft u toegang tot de twee slaapkamers op de begane grond [met eigen badkamer] en tot de gigantische leefruimte op de begane grond die bijzonder sfeervol is ingericht met klaprozen. In het voorste gedeelte bevindt zich de zithoek met twee leren banken en twee fauteuils gegroepeerd rondom de televisie. Het zitgedeelte wordt afgescheiden van de eetkamer door een brede muur. Aan de achterkant van de muur staat de houtkachel. Als u met zijn allen gezellig aan tafel zit kunt u dus genieten van een knapperend haardvuur. Op de bovenverdieping liggen de overige 6 slaapkamers. De slaapkamers beschikken over een eigen badkamer met inloop regendouche, wastafel en toilet. 
 

Uitgebreid tafelen

Koningshof klaproos kast foto geuldal
In de enorme houten servieskast staat een ruime keur aan servies om de twee immense eettafels van ieder 4 meter in te kunnen dekken. In het achterste gedeelte van de leefruimte bevindt zich de grote open keuken, met in het midden een groot werkeiland. 
Vanuit de ramen boven het aanrecht heeft u tijdens het koken een prachtig weids uitzicht op de weilanden en fruitboomgaard die Koningshof de Klaproos omringen. 
 

Buitenleven

Hoe mooi Koningshof de Klaproos van binnen ook is, hopelijk kunt u ook genieten van het prachtige buitengebied. Vanuit de tuindeuren in de keuken heeft u toegang tot de privé tuin en het privé terras van de vakantiewoning gelegen op het zuidwesten. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de omringende velden en fruitboomgaarden. U zult geen enkel ander gebouw kunnen ontdekken zover als u kunt kijken.
 

10 tot 30 personen

Is de 20-persoons accommodatie de Klaproos te klein voor uw gezelschap? Dan bestaat de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief ook de 20-persoons vakantiewoning Koningshof de Korenbloem erbij te huren.
In de bijgebouwen is ook een vergader / recreatieruimte ingericht welke u eveneens kunt koppelen aan uw verblijf.
 

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van de Koningshof, de klaproos vindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

Er op uit