• Augustus Groote Heide

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Augustus Eckeltse Bergen

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Augustus Gennepse Hei

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • Augustus Houtsberg

   

   

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens

   

Koningshof, de korenbloem

Wakker worden tussen de weilanden

Voormalige boerderij, middenin tussen de weilanden van Landgoed Rozendaal.

 

Omringd door weilanden en bossen

De 10-persoons vakantiewoning ‘de Korenbloem’ is gelegen aan een onverharde weg in het natuurgebied van Landgoed Rozendaal in boerderij de Koningshof. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen want het natuurgebied is circa 280 ha groot. Het natuurgebied kent een afwisselend landschap van loof- en naaldbos, akkers en graslanden, vele onverharde wegen en lanen vol oude bomen.

 

Akkers, weilanden

Verder staat landgoed Rozendaal bekend om zijn kleurrijke akkers vol knalrode klaprozen, korenbloemen en kamille. Vlakbij de vakantiewoning de Koningshof ligt de ruïne van kasteel Montfort, waar het natuurgebied vroeger bij hoorde. Een van de torens is recent gerestaureerd.
 
Koningshof boerderij foto geuldal
Sinds 1970 is natuurbeschermer Stichting het Limburgs Landschap eigenaar van Landgoed Rozendaal en enkele oude hoeves die zich in het natuurgebied bevinden, waaronder dit juweeltje ‘de Koningshof’. In 2013 heeft Stichting het Limburgs Landschap de Koningshof, die dateert uit de 17de eeuw, volledig gerestaureerd en omgetoverd tot twee luxe vakantiewoningen. In het gedeelte aan de kopse kant van de carréboerderij bevindt zich de 10-persoonsvakantiewoning ‘Koningshof de Korenbloem’. In de lange gevel van de carréboerderij bevindt zich de 20-persoons vakantiewoning de ‘Koningshof de Klaproos’.
 

Boerderijen en kastelen

De naam Koningshof verwijst naar de bewoners van het 13de eeuws Kasteel Montfort. De hoeve Koningshof maakt samen met de hoeves Heerenhof en Schrevenhof onderdeel uit van het kasteel Montfort en ommelanden. Vandaag de dag kunt u nog een bezoek brengen aan de indrukwekkende kasteelruïne van wat ooit kasteel Montfort was.
 

De Korenbloem

Koningshof korenbloem slaap foto geuldal
Koningshof de Korenbloem is volledig gerestaureerd en omgetoverd tot een luxe, hoogwaardig afgewerkte, vakantiewoning. Via de voordeur komt u in een ruime hal waar meteen een korenblauw bankje de ruimte siert. Vanuit de hal heeft u toegang tot de sfeervolle gele 2-persoons slaapkamer op de begane grond [met prachtig uitzicht op de omringende weilanden]. De leefruimte van de Korenbloem bevindt zich aan het andere uiteinde van de hal. Voor 10 personen is deze vakantiewoning erg ruim van opzet. Op de vloer ligt een mooie authentieke Limburgse plavuis en de muren zijn geleemd met natuurlijk ook openslaande tuindeuren die naar het terras leiden. Achter het houten spant is een zithoek gegroepeerd rondom de mooie schouw met houtkachel. De blauwe korenbloem komt u overal tegen in de vakantiewoning. 
Koningshof korenbloem kamer foto geuldal
De keuken is groot en met een blauwstenen aanrechtblad en mooie dieprode wandtegeltjes. Via een raampje [van de oude boerderij] boven de spoelbak kijkt u uit op de hal kunt u in de gaten houden wie er binnen komt. Op de bovenverdieping liggen de overige vier 2-persoons slaapkamers. De slaapkamers beschikken over een eigen badkamer met inloop regendouche, wastafel en toilet. 
 

Buitenleven

Hoe mooi Koningshof de Korenbloem van binnen ook is, hopelijk kunt u ook genieten van het prachtige buitengebied. Vanuit de tuindeuren in de woonkamer en de keuken heeft u toegang tot de privé tuin en het privé terras van de vakantiewoning gelegen op het zuidwesten. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de omringende velden en fruitboomgaarden. U zult geen enkel ander gebouw kunnen ontdekken zover als u kunt kijken.
 

10 tot 30 personen

Is de 10-persoons accommodatie de Korenbloem te klein voor uw gezelschap? Dan bestaat de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief ook de 20-persoons vakantiewoning Koningshof de Klaproos erbij te huren. In de bijgebouwen is ook een vergader / recreatieruimte ingericht welke u eveneens kunt koppelen aan uw verblijf.
 

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van de Koningshof, de korenbloem vindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

Er op uit