• Juli Sarsven

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Curfsgroeve

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees het landschap

 • Juli Boshuizerbergen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Juli Hamert

   

   

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

Wittemer Molen

Vakantie in een oude watermolen

In de sfeer van de oude watermolen aan de Sinselbeek komt u heerlijk tot rust. 

 

Adem sfeer en kom tot rust in de Wittemer Molen

Op de grens van het pittoresk dorpje Wittem aam de Sinselbeek ligt de 14-persoonsvakantiewoning de Wittemer Molen. 
WittemerMolen
De Wittemer Molen is een originele middenslagmolen gebouwd in 1836. Het molengebouw dat is opgetrokken uit baksteen en voorzien van een zadeldak, werd letterlijk over de Sinselbeek heen gebouwd. Het houten maalwerk van de korenmolen bevindt zich op de begane grond van het gebouw. De achterliggende gedachte van deze inpandige watermolen was dat de molen ondanks winterse omstandigheden toch door kan malen. 
Rijen populieren en molenvijvers en een aantal fraaie graslanden vormen de markante landschapselementen in de omgeving. De vakantiewoning bevindt zich als het ware boven het maalwerk op de eerste en tweede verdieping. 

 

Een lust voor het oog

WittermerMolen woonkamer

Het rijksmonument is een werkelijke lust voor het oog. Bij het betreden van het gebouw komt u in een grote hal terecht. Via een grote houten trap gaat u naar de eerste verdieping. De grote woonkamer baadt in een zee van licht. Door de vele ramen met kleine ruitjes krijgt de woonkamer een warme uitstraling. Voor de houtkachel staan twee dik lederen chesterfield banken en een heerlijke fauteuil waar u neer ploft om er vervolgens even niet meer uit te komen. Aan de muren hangen gigantische schilderijen met ouderwetse taferelen, en de dikke velourse gordijnen geven de ruimte een rijke uitstraling. Grenzend aan de woonkamer bevindt zich de eveneens grote en lichte eetruimte. In het midden staat een lange eettafel waar u met zijn allen uren kunt tafelen. In de antieke servieskast staat een keur aan servies om uitgebreid te dineren. Een verzameling van Delfts blauwe borden boven het dressoir siert de grote muur. 

Via een doorgang komt u in de keuken. De boerse keuken voorzien van een groot 6 pits gasfornuis met grote oven is al even uitnodigend als de rest van het huis. Ook hier zijn twee wanden voorzien van ramen die uitkijken op de weiden aan de achterzijde en de Sinselbeek die op de molen toekomt. 

WittemerMolen keuken

De keuken is voorzien van een grote koelkast, afwasmachine, koffiezetapparaat en waterkoker. Verder bevinden zich op de eerste verdieping nog twee slaapkamers. Er is een kleine 2-persoonskamer, en een ruime 4-persoonskamer. Verder is er een ruime badkamer met douche, toilet en een dubbele wasbak en er bevindt zich nog een separaat toilet op deze etage. 

 

Sfeervolle rust

Op de tweede verdieping bevinden zich de overige slaapkamers, maar voordat u die binnen gaat dient u eerst even stil te staan op de overloop! Hier biedt een gigantisch halfrond raamwerk u een prachtig uitzicht over de Sinselbeek. Boven dit raam hangt aan de buitenzijde een oud katrol. Midden in de ruimte staat een grote houten lier en een dik touw verbindt de lier met het katrol. De volledige bovenverdieping is voorzien van plankenhouten vloeren. 

WittermerMolen slaapkamer

Op deze overloop staat een gezellige bank met fauteuil. Op deze verdieping bevinden zich verder vier 2-persoonsslaapkamers. In alle slaapkamers is veelvuldig gebruik gemaakt van hout als bouwmateriaal waardoor ze een gezellige sfeer krijgen. Op de overloop is een separate badkamer met douche, wasbak en toilet. Verder zijn er twee slaapkamers met een eigen badkamer. Eén slaapkamer is voorzien van een douche, wasbak en toilet. De tweede slaapkamer waar tevens een kinderbedje staat is voorzien van een open badkamer met ligbad, regendouche, wasbak en toilet. 

 

Aantrekkelijke omgeving

Buiten is de watermolen al even aantrekkelijk als de binnenkant. Aan de voorzijde ligt het rijksmonument vlak bij de weg, maar aan de achterzijde beschikt u over een groot grindterras met een uitzicht over een zee van ruimte. Zover u kunt kijken bevindt zich hier geen bebouwing, enkel grasland en hoge populieren. Op de weide grenzend aan het terras staan schapen te grazen. Hier kunt u echt helemaal tot rust komen. Kortom, als u even wilt ontsnappen aan de drukte van alledag dan vormt vakantiewoning de Wittemermolen de perfecte uitvalsbasis voor u!

 

5% Beschermerskorting

Indien u Beschermer bent van Stichting het Limburgs Landschap [of minimaal 2 jaar Beschermer wordt] ontvangt u bij boeking van een van de onderstaande vakantiewoningen 5% korting op de kale huursom. U dient tijdens uw boeking te vermelden dat u Beschermer bent van Het Limburgs Landschap:

 

Vakantie boeken?

Meer informatie over de verhuur of het boeken van de Wittemer Molen vindt u bij Beaujean Vacances, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | telefoon 043-4559075.

Er op uit